Cum poți detecta o boală doar cu ajutorul mirosului

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Se pare ca posibilitatea omului de a-si folosi simturile, mai exact mirosul este mai puternica decat se credea. Un nou studiu arata ca aceasta are puterea de a identifica si evita persoanele bolnave, conform celui publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences.

Exista anumite simptome potrivite fiecarei boli, iar tocmai de aceea, pentru a descoperi acestea,  oamenii de stiinta le-au introdus voluntarilor bacterii inofensive. Celalat grup a avut un altfel de test, unul care se referea la scanări cerebrale, in acelasi timp derularea, vizual, a catorva imagini.

In sfarsit, ultimul a fost acela al persoanelor lipsite de orice boala si care a avut misiunea de a identifica persoanele bolnave – din cele două grupuri -, fata de cele cu care ar vrea sa-si petreaca mai mult timpul sau simt o anumita atractie.

„Studiul nostru arată o diferență semnificativă în modul în care oamenii au tendința de a alege să socializeze cu oameni sănătoși decât cu cei care sunt bolnavi, a spus cercetătorul Matt Olsson, profesor la Departamentul de Neuroștiințe Clinice al Institutului Karolinska din Suedia.

„Putem vedea, de asemenea, cum creierul este eficient în a transmite semnale legate de starea de sănătate a unei persoane”, a mai spus Olsson.

Avem acest fel de a fi care ne ajuta sa ne dam seama de persoanele bolnave, cu atat mai mult in cazul in care ne sunt apropiate.

„De exemplu, există puțini oameni, alții decât copiii dumneavoastră, pe care să-i sărutati când au nasul înfundat. Cu alte cuvinte, un semnal de boală poate spori comportamentul de îngrijire în relații strânse. Prin acest studiu, demonstrăm cum creierul este mai sensibil la aceste semnale decât ne-am gândit până acum”, a opiniat cercetătorul.

Respirația persoanelor bolnave de diabet are un miros înțepător, fata de mirosul de carne alterată care arata probleme digestive, prin urmare, daca stiti ca prezentati un astfel de simptom ar trebui sa treceti pe la gastroenterologie.

Un miros puternic de amoniac poate inseamna o boala hepatica, respectiv, cel mai des, ciroză hepatică.

De asemenea, oamenii de stiinta au mai realiza si ca anumite molecule sunt secretate numai de celulele canceroase, prin urmare exista posibilitatea ca si cancerul sa fie depistat tot cu ajutorul mirosului. Singurii, insa, care pot indentifica un astfel de simptom sunt câinii, se intelege de la sine de ce, e in genele lor sa fie astfel.

One thought on “Cum poți detecta o boală doar cu ajutorul mirosului

  • April 2, 2018 at 10:36 pm
    Permalink

    Lupul este un animal de prada, încearca si el ca si orice vietate sá-si câstige *pâinea cea de toate zilele*, oierii/crescatorii de oi, vaci, cai, etc. TREBUIE sá fie protejati prin; O AUTORITATE DE STAT SÁ FIE ÎNFINTATA CARE SÁ CUMPERE (din bugetul de stat) ANIMALE DE LA TARANI, BÁTRÂNE, BOLNAVE, etc. SI SÁ FIE SACRIFICATE SI CARNEA DATA LUPILOR, URSILOR, etc. Aceasta AR LINISTI “FOAMEA NEBUNATICA A ANIMALELOR DE PRADA (orisice lup fiind cu burtica plina este mai linistit) Iar ACEIASI AUTORITATE TREBUIE SÁ URMÁREASCA ÎNDEAPROAPE MEDIUL LUPULUI, LA NEVOIE SÁ FIE VÂNATI (cei bátrâni, cei bolnavi, cei mai putin frumosi, etc.) prin aceasta fauna României va fi mai FRUMOASA si BINECONTROLATA (lupii cu cip, asa ca-n Scandinavia)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: