O biserică din Bruxelles și-a creat propriul brand

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

O biserica din Bruxelles a decis sa-si creeze propria lor marca de bere, dupa ce risca sa sisteze activitatea din cauza lipsei de enoriasi. Mobilul principal este de a strange destui bani din vanzare, pentru ca lacasul de cult sa nu fie inchis.

Biserica St. Catherine, alaturi de o berarie locala, au creat Ste Kat’, o bere blonda, fructata, al carui nume vine de la denumirea folosita de localnici pentru “biserica”:

“Se poate spune ca este imaginea bisericii, efervescenta, plina de viata”, spune parintele Jeremie Schaub, preotul romano-catolic care a ajutat la formarea noii retete de bere in colaborare cu un producator local, denumit Brussels Beer Project, abia intrata pe piata.

Toti banii vor fi dati pentru renovarea structurii de secol XIX a bisericii, pe care adminstratia locala dorea, de dinainte, de ceva ani, s-o demoleze ca sa amenajeze o piata sau un ansamblu de locuinte.

Berea va fi comercializata la magazinul bisericii, insa va putea fi gasita si la restaurante si cafenele din centrul Bruxelles-ului.

Ste Kat’ este o bere facuta dupa modelul belgian al berii realizate la manastire si a berii fabricate de ordinul monahal trappist, care descoperise un anumit fel de drojdie special, inca din anul 1800. Daca va plac aromele mai exotice si cu mai mult hamei (decat cea obisnuita belgiana), atunci asta e berea pe gustul vostru. Desigur, daca o sa treceti prin Bruxelles, doar asa veti avea sansa.

Cu 7% alcool, Ste Kat’ nu are chiar o concentratie mare de alcool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: