TOP BERI CEHE

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Berea din Republica Cehă este o bere cu o tradiție de sute de ani, recunoscută pentru calitatea sa înaltă, dar și pentru procentul de alcool scăzut.

 

Nu numai că au ajuns unele produse celebre, cum este Staropramen, dar World Beer Awards a afirmat oficial în 2013 că berea cehă e cea mai bună bere din lume. Diversitatea este iarăși uluitoare: catifea (catifea), granat (rodie) și kelt (celt).

  • The best out of the best (cei mai buni)

Vă puteți deja imagina că în Republica Cehă există un număr mare de producători de bere. Nu cred că-și are rostul să le menționăm pe toate, cu atât mai mult cu cât unele nici nu au ceva special.

Top 5 beri:

  • Pilsner Urquell (Pilsner Urquell);
  • Budweiser Budvar (Budweiser Budvar);
  • Staropramen (Staropramen);
  • Krusovice (Krusovice);
  • Velkopopovicky Kozel (capra Velkopopovitsy).

Toate cele de mai sus sunt comercializate și pe piața noastră, iar până de curând nu era Budweiser, însă ușor-ușor și-a făcut loc și la noi pe unele rafturi mai atipice.

Clasicul Pilsner Urquell a fost fabricat în Pilsen încă din 1842. Acest lager ușor fermentat cu fund, cu o rezistență de 4,4 grade și o densitate inițială a mustului de 11,7% nu este deloc o băutură tare, dar care la gust te va câștiga imediat. Inclusiv la culoare au lucrat cehii, de un auriu îngeresc și o spumă ca de zăpadă. O paletă de gusturi aș vrea să-i zic: malt, plante, cereale și miere. O bere făcută strict pentru export.

Krusovice Imperial este un lager ceh clasic, care are numai 5% alcool. Densitatea mustului inițial din această băutură spumoasă este de 11,7%. Gusturile sunt iarăși la fel de diverse, iar culoarea este de o nuanță galben-chihlimbar. Gustul este proaspăt și viril. Aș zice că este undeva între malț și pâine, la care se adaugă amăruiul fin al  hameiului. În postgust veți observa gust de nuci și hamei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: