Autoritățile din Vrancea vor înapoia subvenții de 500 mii de euro, din cauza incompetenței

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Investitia era oferita de Administraţia Fondului de Mediu, care dupa multe negocieri si probleme a incheiat contractul cu Consiliul Judeţean Vrancea. 

Consiliul Judeţean Vrancea a  dat insa banii inapoi Administraţiei Fondului de Mediu (AFM), adica mai mult de 500.000 de euro, drept subventii, pentru ca nu a reusit sa împădureasca 270 de hectare de terenuri degradate în 3 localităţi.

Contractul a fost incheiat în anul 2010 şi mentiona ca urma reconstrucţia ecologică forestieră pe terenuri degradate realizate în perimetrele de ameliorare Panciu-81,9 hectare, Ciorăşti-91,5 hectare şi Măicăneşti-100 de hectare, proiect ce trebuia termina la data de 11 februarie 2016.

Subventiile au fost in valoare de 4,1 milioane de lei, adica in jur de 80% din valoarea investiţiei, diferenţa venind de la bugetul judeţului.

În cele trei perimetre trebuiau sa urmeze niste lucrări de pregătire a terenurilor, plantare de puieţi, tratare puieţi şi lucrări de întreţinere, insa responsabilii vorbesc despre neterminarea lor la termenul prevazut, din cauză că Administraţia Fondului de Mediu nu le-a dat banii la timp. La Măicăneşti, plantaţia e pe duca.

“Această situaţie a condus la neterminarea lucrărilor şi deteriorarea în timp a plantaţiei în cele trei perimetre Panciu, Ciorăşti şi Măicăneşti. De asemenea, în perimetrul Măicăneşti toată plantaţia a fost compromisă datorită faptului că solul a fost puternic salinizat, puieţii fie s-au uscat, fie au stagnat din creştere”, mentioneaza Consiliul Judeţean, care in vara lui 2016 Administraţia Fondului de Mediu a incheiat contractul pentru oprirea investiţiei.

In acelasi timp, Consiliul Judeţean a votat pentru oprirea investiţiei şi a dat în judecată Administraţia Fondului de Mediu, insa rezultatul a fost negativ.

Sa nu uitam ca si Curtea de Conturi a declarat ca în anul 2013 au fost plătite de către Consiliul Judeţean Vrancea lucrări de împădurire promise, dar nerealizate vreodata. În şedinţa de miercuri a Consiliului Judeţean Vrancea, consilierii urmeaza sa voteze pentru transmiterea catre oraşul Panciu şi comuna Ciorăşti atata cat s-a facut din sus-mentionata investiţie, adica in jur de 1 milion de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: