Primăria Capitalei va oferi 2 mii de lei gravidelor

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Primăria Capitalei intentioneaza sa ofere femeilor însărcinate, de la săptămâna a 10-a de sarcină, vouchere cu sume de  2 mii de lei care sa acopere costurile de medicamentente, precum și cele de analizele medicale cerute pentru monitorizărea sarcinii.

“Prin acest proiect femeile gravide vor beneficia, începând cu săptămâna a 10-a de sarcină, de vouchere în valoare de 2.000 de lei pentru cheltuielile cu eventuale tratamente medicamentoase şi analizele medicale necesare monitorizării şi ducerii la bun sfârşit a sarcinii”, mentioneaza proiectul de lege.

Fiecare voucher insumeaza 1 mie de lei, acestea fiind si ele distribuite drept tichete de câte 50 de lei, oferindu-se de 2 ori. Cel dintai voucher se da pentru procesarea cererii, urmand ca, dupa ceea, sa se ofere si al doilea la intrarea în a 24-a săptămână de sarcină. 

Femeile însărcinate care au trecut de 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau cu viză de reședință de minimum 6 luni, au dreptul la aceste vouchere.

“Fiecare gravidă beneficiază de vouchere în valoare de 2.000 lei, indiferent de numărul feţilor. În cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucher-ului nu se dublează”, se mai arată în proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: