Cum să te îmbeți dintr-o gură…de bere

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cum sa te imbeti dintr-o gura de bere. Da, stiu, suna foarte interesant titlul si crede-ma ca nu vei fi dezamagit. Iti voi spune azi care este cea mai tare bere din lume, ca si concentratie de alcool , precum si de unde o poti cumpara. Berea numita Armageddon, realizata de cei de la Brewmeister Brewery din Scotia are un ABV (alcohool by volume)  de 65%, mai pe scurt…cu 20% mai mult fata de vodka sau whiskey-ul.

Berea nu se afla inca in Cartea Recordurilor Guinness insa asta deocamdata nu inseamna nimic pentru cei de la Brewmeister, care s-au autointitulat drept: cea mai tare bere din lume. Cofondatorul berariei, Lewis Shand spune despre produsul sau ca: 

“Armageddoon se apropie mai mult de un lichior decat de o bere dar in sinea ei este doar bere”.

Normal ca, berea ar trebui sa se bea in foarte mici cantitati, mai specifica el.

Sa vedeti cat de vascoasa poate fi acest Armageddon (bine au mai gasit numele), pentru ca procedeul special de fermentatie inghetata a facut-o astfel, fara de care nu s-ar fi putut ajunge la 65% concentratie de alcool. Mai pe scurt, berea trebuie inghetata la un anumit moment al productiei pentru ca sa dobandeasca taria respectiva. Berarii scotieni se folosesc de faptul ca apa poate ingheta, insa alcoolul – nu, iar atunci acestia pot scoate excesul de apa.

Berea Armageddon va fi lansata la Festivalul de bere din Inverness, Scotia. O bere care se gaseste in comert ar avea un ABV mediu de 5%, un pahar de vin 12%, un pahar de whiskey 40%. Berea scotiana de 65% alcool poate fi luata de pe siteul Brewmeister Brewery pentru 225RON sticla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: