Culorile alimentelor îți pot crește/suprima pofta de mâncare
Medicii au opiniat că, aparent, ar exista o influenta asupra poftei de mancare, datorita anumitor culotir pe care le au alimente si pe care creierul nostru le percepe intr-un anumit fel. Prin urmare, daca vorbim despre mirosul și gustul mâncării, atunci trebuie sa stim ca acestea activează neuronii din zona hipotalamusului, creand senzația de foame.
Sa incepe cu culoare rosie, alimentele de acest tip sunt fortifiante, deci ele au un efect stimulator sau “grabesc” presiunea sângelui și creste pofta de mâncare. Totusi, ele nu trebuie combinate cu o farfurie alba, cel mai bine este sa alegi una roșie, intrucat asta te va ajuta sa-ti pui pofta in cui mai rapid decat crezi si vei evita ingrasarea. Chiar daca alimentele sint rosii si ele cresc pofta, daca alegeti sa le consumati pe o farfurie rosie atunci aceasta va scadea, fata de orice alta nuanta.
Cele din zona culorii galben au acelasi efect pozitiv asupra poftei de mancare, dupa cum ea ne si imbunatateste starea de spirit. Asta pentru ca de multe ori o asociem cu energie si fericire.
Verdele te duce cu gandul la alimentele sănătoase, in special legumele și ierburile aromatice. Deci nu uita sa le pui pe o farfurie verde.
Aceasta arata ultimele studii cu privire la coloristica alimentelor aflate pe un anumit tip de farfurie care-ti induc, in acelasi timp, o anumita stare. Astfel, oamenii tind sa consume mai mult in timpul unei mese daca au mai mult de 3 culori pe farfurie.