TOTUL despre testamentul politic al lui Corneliu Coposu

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Fundaţia “Corneliu Coposu” alaturi de Asociaţia “21 Decembrie 1989” au declarat ca au găsit, dupa 20 de ani de cautari, marele testament politic al celui care a fost denumit de conducatorii politici străini şi de presa internaţională ca “cel mai moral şi mai important politician român după Revoluţie”, conform acestora.

“Ani la rând după moartea lui Corneliu Coposu s-a vorbit despre faptul că Seniorul nu a lăsat naţiunii române un testament scris. Recent, am găsit testamentul întâmplător, după două decenii, în timp ce căutam documente scrise de Senior despre creştin-democraţie pentru lansarea unui apel de renaştere, eveniment pe care Fundaţia noastră îl pregătea la Bădăcin, satul lui Iuliu Maniu. Vrem să împărtăşim cu toţi românii această moştenire, în ziua de 20 mai, ziua de naştere a lui Corneliu Coposu”, se arata de catre Ionuţ Gherasim, preşedintele executiv al Fundaţiei “Corneliu Coposu”.

Corneliu (Cornel) Coposu s-a nascut pe data de 20 mai 1914, la Bobota, Sălaj şi a murit pe 11 noiembrie 1995, la Bucureşti. A fost conducatorul opoziţiei din România postcomunistă.

Duminică, la ora 15.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional “I.L. Caragiale”, va fi aratat tuturor vizitatorilor un olograf al testamentului politic al acestuia.

Probabil foarte important este ca Corneliu Coposu a putut sa pacaleasca nu numai poliția politica, ci si Securitatea, și să informeze lideri politici occidentali, din familia partidelor creștin-democrate și conservatoare europene, cu privire la existența în ilegalitate în România comunistă a unui grup de oameni care si-au luat asupra lor datoria de a continua ideile Partidul Național Țărănesc, desființat de comuniști.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: