3 mii de euro pentru digitalizarea IMM-urilor

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Oprea, a declarat ca va incepe un program prin care întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-urile) vor beneficia de niste vouchere de 3 mii de euro pentru digitalizarea afacerilor. Acestea au scopul de a extinde capacităţile lo pe partea digitală – de la analiză asupra modului în care îşi organizează în interior activitatea, la promovarea site-urilor, achiziţii de semnături electronice sau softuri, mai adauga ministrul.

“Lansăm un program pilot de digitalizare al întreprinderilor mici şi mijlocii, prin vouchere. Ce înseamnă acest lucru? Că fiecare întreprindere mică şi mijlocie va putea beneficia de un voucher în valoare de 3.000 de euro astfel încât să îşi poată dezvolta capacităţile în zona digitală – de la analiză asupra modului în care îşi organizează în interior activitatea, la promovarea site-urilor, semnăturii electronice şi a celorlalte componente care sunt mai mult decât necesare. Nu mai sunt chestiuni ce ţin de modă şi de a fi în tendinţe. Acestea au ajuns să fie unelte de lucru, care sunt absolut necesare întreprinderilor” – a declarat ministrul Radu Oprea.

Sursa principala a bugetului vor reprezenta fondurile europene, alocaţiile financiare nerambursabile, ca voucher, tocmai pentru ca decontările să fie cat mai usoare.

Ofera, deci, 3 facilitati:

  • a face o analiză asupra dezvoltării capacităţilor digitale ale companiei,
  • de a avea un site performant (din păcate doar 27% dintre IMM-uri au astăzi un site de prezentare şi deja a devenit o chestiune de normalitate în modul de a face afaceri în lumea larga), posibilitatea de a investi în softuri sau în hard-uri – în calculatoare,
  • de a achiziţiona semnătură electronică sau orice alte dispozitive care ar putea să ajute IMM-urile să fie mai competitive din acest punct de vedere.

Acestia au anuntat, de asemenei, ca deocamdata nu exista un ghid, ci doar au analizat resursele financiare. In scurt timp, insa, va fi postat, undeva in iulie, in maximum 2 luni. Vor fi oferite mai mult de 10 mii de vouchere.

  • Ce poti face, de fapt, cu 3 mii de euro?

Niciodată nu este suficient, dar în ideea în care ai reuşit să faci o analiză însamnă că te gândeşti la acest subiect şi vei realiza ca întreprinzător avantajele pe care digitalizarea le poate aduce şi atunci sigur că şi în programul tău de investiţii vei lua în calcul sa fii prezent în zona digitală şi cred că este un lucru care vrea să deschidă subiectul acesta foarte important al mediului de afaceri din România, să înţelegem care sunt diferenţele de competitivitate între noi şi alte state membre UE sau alţi competiori, a-i sprijini pe antreprenori să fie mai pregătiţi pentru industria 4.0.

Un site poţi să faci cu 3.000 de euro, pentru un IMM – a spus ministrul Radu Oprea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: