Ce trebuie să știe un antreprenor de succes

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cum iti dai seama daca esti un antreprenor bun sau nu, pai, urmareste sfaturile pe care le-am cules pentru voi, cele de mai jos, si vedeti unde va incadrati (desigur, lista nu e completa, dar am incercat sa cuprind cat mai bine esentialul). Iata, deci, cateva sfaturi bune pentru o afacere de succes:

  •  Nu achizitiona masini

Niciodata nu e o idee buna sa cumperi masini, exclus, va zic, indiferent ca ai nevoie de el pentru a-ti desfasura business-ul. El va avea intotdeauna minimul necesar, deoarece altfel ar inseamna sa-si diminueze resursele financiare, lucru care-l opreste din investitie, care e lucrul cel mai important dintre toate.

Un antreprenor cu cap se va folosi de serviciile unei firme de leasing operational auto. Un contract de leasing operational are o tona de avantaje, printre care: nu trebuie sa-si achizitioneze masini cu banii lui, insa poate avea oricand vrea el autovehicule noi, de care are el nevoie si angajatii lui; mai vorbim si de faptul ca nu trebuie sa te mai ocupi de intretinerea ei, caci asta e in sarcina companiei de leasing, ale viitoarelor reparatii si platii asigurarilor auto obligatorii si facultative; in ultimul rand, poti sa-l prelungesti oricand.

  • Lucreaza impreuna cu altii, in acelasi spatiu

Sunt foarte multi businessmen care aleg sa-si desfasoare actrivitatea intr-un spatiu de lucru alaturi de alte firme, cu alti antreprenori sau cu freelanceri. Spatiile de forma coworking-ului (lucru la comun), despre care se stie ca au si denumirea de „huburi”, sunt un concept de mare succes de pe piata noastra si a prins din ce in ce mai mult in ultimii ani. In acest moment exista minim 10 astfel de hub-uri numai in Bucuresti, dar mai exista si in: Timisoara, Iasi, Constanta, Brasov si Cluj-Napoca. Sunt multe avantaje: birouri dedicate, isi dau intalni si relationeaza cu persoane de acelasi status, mai mult, dau mai putini bani pe chirie.

  • Stiu exact cum sa-ti faca programul

Fiecare secunda pierduta inseamna bani pierduti, sa stiti ca nu degeaba exista expresia asta. Acestia au un program strict si clar, se munceste ca la germani. Pe o agenta proprie isi scriu toate problemele de pe ordinea de zi si stiu sa le rezolve, pe toate, fara exceptie. Totodata, antreprenorii care stiu ce fac se folosesc bine si de instrumentele de comunicare, avand mereu grija sa-si verifice permanent e-mailul si conturile de pe retelele sociale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: