Declarații INCREDIBILE din partea oficialilor de la Betty Ice

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Consiliul Concurenței a deschis pentru dezbatere publica angajamentele anuntate de Unilever South Central Europe SA pentru a alunga îngrijorările cu privire la loialitatea concurențială, dupa cumpararea companiei Betty Ice. De aceea, Unilever doreste sa retragă un număr de vitrine frigorifice aflate in locurile partenerilor Unilever sau Betty Ice din partea comerţului tradiţional.

Dupa ultimele date facute publice de autoritatea de concurență se arata ca vor exista scaderi ale cotei de piață combinate a Unilever și Betty Ice, cu referire la domeniul îngheţatei impuls comercializată pe cale tradiţionala, ceea ce da posibilitatea concurenților de a utiliza locațiile acestea.

”În urma analizei efectuate, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale legate de compatibilitatea operaţiunii economice notificate cu un mediu concurenţial normal, pe piața națională a producției și comercializării înghețatei impuls (înghețată de consum rapid: la cornet, pe băţ, vafă) pe segmentul comerțului tradițional”, se spune în raportul Consiliului Concurenței.

Autoritatea de concurenţă doreste sa castige cateva observaţii şi opinii de la alte companii din afara lui Betty Ice, de pe piaţa îngheţatei, mai ales cu privire la noua promisiune facuta de Unilever South Central Europe SA. Orice opinie poate fi transmisa Consiliului Concurenţei până la data de 16.10.2018.

Producătorul român de înghețată Betty Ice a incheiat un contract de vanzare-cumparare cumarele anglo-olandez Unilever la debutul lui 2018, într-o tranzacție care a fost aproximata undeva la 100 de milioane de euro.

Betty Ice are in proprietatea o fabrică importanta în Suceava și este cel mai mare producător român pe piața de înghețată, evaluata undeva la 200 de milioane de euro. Dupa ultimele date, aceasta a termina 2016 cu venituri in valoare de 30 de milioane de euro, o majorare cu 10% in comparatie cu 2015, pe cand profitul s-a aflat la o valoare asemanatoare – 5,1 mil. euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: