Très Court vine și în România, cu filme și regizori din toată lumea

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

În 2018, a 20-a ediție a Festivalului Internațional Très Court se va desfasura intre 1 si 10 iunie în aproape 80 de orașe din mai mult de 20 de țări, printre care: Franta, Panama, Egipt, Istanbul, Amsterdam etc. Spectatorii vor avea sansa de a vedea mai bine de 100 de filme impartite riguros în cadrul unei competiții internaționale, o selecție tematică pentru copii și o selecție de filme feminine și feministe.

Ce face, de fapt, atat de special acest festival este tocmai ca are loc pe toate continentele, reusind, in acelasi timp, sa aiba si prezenta puternica pe plan local, in fiecare tara, datorita competitiilor create de partenerii lor din tara unde va avea loc.

In România, festivalul este coordonat de Institutul francez din Cluj si va fi in 15 orașe și în mai multe comunități rurale (Arad, București, Buzău, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Colinele Transilvaniei, Dealurile Târnavelor, Huedin, Iași, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Pitești, Râșnov, Sîngeorz-Băi, Timișoara) și prezintă o competiție de filme foarte scurte românești.

Cum este si in fiecare an, in jur de 3 mii de filme foarte scurte se vor afla la dispozitia echipei de selecție, iar mai mult de 100 dintre ele vor fi alese. Operele care urmeaza sa fie alese sunt adunate în mozaicuri cinematografice, totodata coerente și diverse.

Competiția românească va arata spectatorilor 15 filme de cel mult 4 minute fiecare care se bat pentru voturile spectatorilor din România și pentru premiile puse în joc de Orange. Tematicile din 2018 vor avea subiecte de tip contextul socio-politic în care trăim, ca familia, tehnologia, tradițiile și mai ales cea a corupției.

De asemenea, câștigătorii vor fi anunțați pe data de 10 iunie ora 18.30 la Cluj-Napoca cu următoarele posibile premii: Marele premiu: trofeu și premii din partea Orange; Premiul pentru animație: trofeu și premii din partea Orange;  Mențiunea specială a juriului : trofeu și premii din partea Orange; Premiul Organizației Internaționale a Francofoniei : 250€ și o tabletă; Premiul publicului : trofeu și premii din partea Orange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: