Investiții mari în industria tutunului din România

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

British American Tobacco (BAT) au anuntat ca până în 2022 acestia vor pompa pe piata din Romania 800 mil. euro, mai exact în fabrica detinuta la Ploieşti, iar un fragment din aceasta investitie va avea ca destinatie construirea unei noi hale, in scopul fabricarii rezervelor pentru dispozitivul Glo.

In prima parte, se vor crea 200 de noi locuri de muncă.

În acest moment 60% din produsele fabricate în România se duc catre export în alte 45 de ţări, iar acest procent va creşte la 70% ca urmare a noilor investiţii. Vom continua investitia în România şi sperăm că guvernul român va oferi predictibilitatea necesară”, a spus Ram Addanki, director Europa Centrală şi de Sud în cadrul BAT.

Ţigările clasice nu mai sunt permise in restaurante sau cluburi, dar cei care folosesc aparate care încălzesc tutunul au voie sa fumeze in orice loc.

Acciza stabilit entru o ţigară normala este de 0,43 lei pe ţigaretă, in cazul unei ţigări cu tutun încălzit cu ajutorul unor aparate ca iQOS sau glo acciza este de 4 ori mai mică, adica 0,11 lei pe unitate.

De asta producatorii s-au si intors spre aceste tipuri de ispozitive precum iQOS (Philip Morris) sau glo (British American Tobacco).

Philip Morris este cel care a creat conceptul ţigaretelor Marlboro si, in acelasi timp, a fost cel dintai producator din in­dustria tutunului care a introdus un dispozitiv care încălzeşte tutunul.

Prima data a fost lansat acum 3 ani – iQOS, intrand pe piata de la noi cam in aceeasi perioada, iar ultimele informatii publicate arata ca, în luna octombrie 2017, iQOS ocupase o cotă de piaţă de 1,4% din totalul consumului de tutun din România.

De asemenea, Ministerul Finanţelor a mentionat ca in cazul ţigărilor normale acciza este de 439.94 lei/1.000 de ţigarete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: