Piața cafelei suferă o schimbare importantă în ultimii ani

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Pentru românii care traiesc in orase, cafeaua este un adevarat viciu, fiind cea mai consumata bautura dintre toate (de 77%), numai ca numarul celor care incep sa bea cafea e din ce in ce mai mare. Dovada chiar introducerea pe piata a noilor capsule de cafea, care s-au vandut ca painea calda, ganditi-va ca a crescut de 2 ori mai mult procentul de consumatori in doar 2 ani, conform unui ultim studiu al Strategis Research & Business Consulting.

In raport cu 2016. consumatorul de azi a inceput viciul de la o varsta mai frageda, la serviciu sau la școală este un motiv intemeiat pentru a bea niste cafea, dar se arata ca ambalajele mai mici ii atrag in a-si alege produsul. În medie, românii beau 1 ori 2 feluri de cafea, dupa felul in care este ambalat ori prelucrat, fiind pe primul loc cafeaua ambalată gata măcinată (cu un procent de 50%) consumata extrem de des, mai exact de 6 ori pe săptămână. Locul 2 il are cea ambalată sub formă de boabe și pe cea luata de la automatele de cafea – fiecare avand un procent de 11%.

Analiza de Strategis Research & Business Consulting a fost organizat în 2 valuri – 2016 și 2018 – lucru care arata si ca in ultimii 2 ani industria cafelei proaspăt prăjite a avut un succes imens in randurile tinerilor. Totodata mentionam si ca acelasi segment de piata a avut succes si in cazul celei ambalate sub formă de boabe: pentru primul val al studiului (din 2016), era bauta in proportie de 9% din consumatorii din categorie, în cel de-al doilea val al studiului (din 2018) procentul a crescut cu 2 puncte, până la 11%. Tot in aceeasi perioada a avut o crestere de la o media de 2,9 ori / săptămână – la 3,4.

Cea mai mare surpriza a fost pentru o subcategoria care a fost introdusa de curand, dar care nu a avut atata succes, pana acum, cea a capsulelor de cafea: procentul consumatorilor care consuma un astfel de tip de cafea a crescut de la 5% în 2016 la 8% în 2018, iar frecventa de consum a ajuns la 4,3 ori / săptămână (de la 2,3 pe sap).

In cealalta parte a pietei gasim cafeaua instant care in 2016, 1 din 10 consumatori o consumau frecvent, iar acum se afla la un procent de 8% din preferințe – conform cercetării Strategis Research & Business Consulting. In acelasi timp, frecvența de consum a scazut de la o medie de 3,3 ori / săptămână la 2,7 ori / săptămână.

INTREBARE PENTRU CITITORII NOSTRI: voi cat de des beti cafea? lasati parerea voastra mai jos in sectiunea de commenturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: