Cum ne protejăm ficatul de boli

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ficatul este organul cu cel mai important rol in eliminarea toxinelor din organism, ajuta la detoxifierea corpului prin filtrarea elementelor negative din sange şi, mai mult decat atat, face parte din marele sistem digestiv.

De asemenea, are functii si in privinta sistemului imunitar, contra infectiilor, a bacteriilor din sânge, producand, in acelasi timp, bila, fara de care nu ar putea fi indeplinit procesul de digestie a alimentelor.

De asta trebuie sa avem grija sa nu ne umplem ficatul cu toxine sau sa lasam stresul sa preia controlul asupra corpului nostru, caci, altfel, organismul nostru va fi influentat negativ si, in final, acestea pot rezulta in probleme si mai complicate de sănătate.

Pentru a pastra sanatatea ficatului nostru trebuie sa consumam urmatoarele alimente:

  • Cafea

Da, acea prima cafea pe care o bei de dimineata si parca te unge pe suflet este foarte importanta.

Studiile au dovedit in nenumarate randuri efectele pozitive pe care le are consumul de cafea asupra sanatatii noastre, mai ales ca, numai band 2-3 cești de cafea pe zi, acesta repara aproape orice “prejudiciu” adus organului (desigur, in limita posibililului, 🙂 nu mai bea!!), fie ca vorbim despre alimentația nesănătoasă sau consumul de alcool in cantitati mai mari. Scade si riscul de cancer, de asemeni.

  • Ceai verde

Nu degeaba la masa japonezii au intotdeauna o cupa cu ceai verde (un fel de inlocuitor pentru vinul europenilor). Tocmai pentru ca au antioxidanți și catechine, ceaiul verde reuseste cu succes sa reduca riscul de cancer al ficatului si nu numai. Dupa cum se si arata intr-o analiza de curand:

“Ceaiul verde are proprietăţi antioxidante datorită substanţelor care combat radicalii liberi, substanţe numite polifenoli şi catechinele, flavonoide şi alcaloizi, iar efectul său diuretic şi stimulator al metabolismului fac din acest ceai un excelent remediu pentru detoxifierea colonului. Este recunoscut pentru proprietăţile sale diuretice, detoxifiante, tonifiante şi de ardere a grăsimilor”, ne spune medicul Daniela Stan.

  • Apă

“Hopa, apa? Da eu oricum beau apa!” – ati putea spune. Pai, da, chiar bei apa si tocmai de asta se si recomanda sa bei atata cat corpul tau iti cere (cu mici exceptii, uneori poate fi vorba de alte probleme, daca corpul tau cere excesiv apa). Mai bine lasa pentru mai tarziu acele bauturi carbogazoase și energizante cu apă (pe care, haide, recunoaste ca le bei des! pana si eu incerc sa consum cat mai putine sucuri). Apa e buna pentru ca ne scapa de toxinele depuse in organism, deci si de cele din ficat.

  • Grapefruit

Datorita continului ridicat de vitamina C şi antioxidanti, acestia doi fiind cei mai important in stimularea enzimelor intru detoxifierea ficatului. Aceste fibre solubile de care vorbim conduc la diminuarea colesterolului şi obliga ficatul să ardă mai multe grăsimi.

 

  • Nuci

Probabil nu ati mai auzit de vitamina asta, dar, oricum, v-o spunem acum: bogat in L-arginina (wtf?), glutation şi acizi graşi Omega-3 (explic acum) – sunt, de fapt, substanţe care ajuta la procesul de detoxifiere a ficatului. Prin urmare, vorbim despre: funcţiile hepatice şi oxigenarea sângelui. De altfel, medicii mereu recomanda sa se combine nucile cu o masa bogata în grăsimi, ca efectele rele asupra corpului sa fie diminuate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: