Vinul după bere e plăcere sau…nu e plăcere?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Probabil printre vorbele pe care le întâlnesc cel mai des la o beție este cea cu:” Vinul după bere este plăcere?”. Offf, nu vă puteați înșela mai mult! Câți n-am văzut că zic asta și după, următoarea dimineață, îi găsesc în cadă sau pe jos, mahmuri. Există oare un dram de adevăr în această expresie? Să vedem ce zic specialiștii!

În primul rând că, așa cum ne prezintă specialiștii, e ciudat că această vorbă este specifică românilor, ea nu se găsește în Germania, Belgia, Cehia sau Olanda, unde consumul de alcool este destul de ridicat, mai ales de bere.

În al doilea rând, vinul se consideră mai mult o băutură de masă, care trebuie băut ușor, degustat, să-i simți gustul în papilele gustative etc. E mai mult o licoare cu care te delectezi, decât cu care te îmbeți. E și urât de altfel, dacă stați să vă gândiți. Ca să nu mai spun că se încalcă regula nr. 1: nu combina niciodată două tipuri de alcool cu metode de producție diametral opuse. Vinul e vin, berea e bere. Altfel, riști să mergi pe metoda prostului cum s-ar zice, adică bei până cazi lat, fără să ții cont de cât bei. Desigur, dacă ai consuma vin, după bere, iar între ele ai o separație, adică mâncare, atunci chiar ar putea avea un efect bun această combinație.

Dacă, totuși, alegi să nu faci o separație, îți recomand totuși să începi cu vinul și apoi să continui cu berea, deoarece invers…nu prea merge.

Din moment ce am atins și puțin subiectul mahmurelii, să vă ofer câteva sfaturi:

  1. consumă apă minerală între băuturile alcoolice. Ceea ce este esențial să reții, este că mahmureala este produsă de o deshidratare a corpului și respectiv a creierului.
  2. Ieși la aer curat, fă o plimbare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: