Un producător important de aluminiu din România va fi vândut unor investitori de retail

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Producătorul de aluminiu Alro a declarat, in urma cu 2 zile, ca acţionarii pe care ii are, respectiv Vimetco NV şi Conef SA, au convenit sa scoata din nou la vânzare acţiunile companiei.

Vânzările şi EBITDA  ale Grupului, anul trecut, au avut o valoare de 2,7 miliarde lei (adica in jur de 679 milioane dolari) şi respectiv 566 milioane lei (cam 140 milioane dolari).

”Aceasta este o veste foarte bună pentru Alro. Alro a devenit un jucător foarte important pe piaţa globală a aluminiului, cu un istoric puternic, cu scală şi prezenţă internaţională. Avem o echipă de management bine pregatita, care lucrează împreună de mulţi ani, cu o strategie precisa de a continua să mareasca prezenţa Alro în rândul clienţilor semnificativi din toata Uniune Europeana şi nu numai, precum şi cu o experienţă dovedită de creştere a Companiei şi de a obţine performanţe financiare”, spune Marian Năstase, preşedintele Alro.

Vimetco NV are, la acest moment, 84,2% din acţiunile Alro. Acţionarii Vânzători au de gand sa ofere acţiuni Alro mai multor investitorii instituţionali şi investitorii de retail din România, precum si celor eligibili de peste granite.

“Modelul nostru integrat pe verticală, care presupune să avem control asupra fiecărei etape a producţiei noastre, este un atu puternic al Alro. Am elaborat o strategie ca sa marim accesul nostru la industrii sofisticate, care necesita aluminiu procesat si care să respecte standarde tehnice foarte specializate. Suntem mândri că producători precum Airbus apeleaza la Alro pentru produse din aluminiu care sunt de cea mai înaltă calitate”, spune Gheorghe Dobra, director general al Alro.

Cu ajutorul bauxitei scoase la suprafata din minele din Sierra Leone (Africa), grupul fabrica alumina, fiind materia primă esentiala in realizarea aluminiului si procesată în rafinăria din Tulcea, România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: