Super rețetă de tort de casă cu cacao, frișcă și…de toate!

Dupa ce am postat azi un articol despre ce alimente sa nu mancati niciodata (CLICK AICI PENTRU A VEDEA ARTICOLU), acum ma apuc de scris un articol despre o reteta foarte buna de tort cu cacao, ciocolată neagră, frişcă și portocale. Tare, nu? Cu placere, cititotorii mei 😛 (glumesc, desigur, stiti ca va iubim <3). Tot internetul a inceput sa o urmeze, a devenit virala in urma cu cateva zile. 

Iata, ingredientele:

  • 200 g unt la temperatura camerei
  • unt pentru uns
  • 4 linguri cacao
  • 3 portocale mari
  • 200 g zahăr pudră
  • 3 ouă mari (de ţară, dacă se poate)
  • 200 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 200 ml smântână

Prentru toppingul de ciocolată:

  • 100 g unt
  • 100 g ciocolată neagră (70% cacao), ruptă în bucăţi
  • 100 g zahăr pudră

Cum se face:

Încălzeşte cuptorul la 180°C. Tapetează cu hărtie de copt 2 forme de tort care sa aiba in jur de 20 cm şi adauga-le niste unt peste.

Mai pune inca 4 linguri de apă fiartă deasupra cacao-ului şi combina-le bine prin amestecare. Razuieste coaja a 2 portocale. Amesteca bine de tot zahărul cu untul, iar cand vezi ca a luat o textura cremoasa (zaharul s-a topit si el), opreste-te si mai pune inauntru urmatoarele: cacaua, ouăle, făina, praful de copt şi coaja de portocală. Gata, treci inapoi la amestecare (hic!).

Separa amestecul în 2 forme de copt şi pune-le la cuptor pentru aproape 30 de minute (fii atent la ea, daca trebuie, scoate-o cu 10-5 min mai devreme – blatul trebuie sa fie copt). Asteapta sa se raceasca si desprinde-le din formele de copt şi adauga-le pe niste platouri.

Pregateste in aceasta perioada ingredientele pentru topping si pune-le in bain-mare. Apa in care se afla vezi sa fie fierbinte, dar nu altcumva, SA NU FIARBA!! fundul castronului nu atinge apa, de asemeni. Rade şi a 3 a portocală, pastreaza coaja, urmand sa tai portocala în jumate şi sa storci 3 linguri de suc intr-o cana. Apoi amestecă până cand vezi ca se topeste si lasa-l sa se raceasca. Fa frisca in asa fel incat sa se întăreasca.

Pune si inca jumatate de blat pe un platou de tort, apoi adauga frişca bucăţelele de portocală. Acuma, peste ea pune si celalalt blat si lipeste-le incet. In sfarsit, pune lasa sa curga toppingul de ciocolată deasupra şi aşteaptă sa se intareasca. Coaja de portocala e doar pentru decor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: