Cum asortăm vinul cu desertul
In acest articol aflam raspunsul la intrebarea fundamentala: cum trebuie sa fie vinul, mai dulce, ori ba, fata de desert? Tot specialiștii sunt cei care ne dau raspunsul, un raspuns afirmativ, cu un mic amendament: depinde si de gustul tau.
- Felul de ciocolată;
Ciocolata albă sau ciocolata cu lapte sunt cele mai usoare dintre toate, la capitolul combinat, ciocolata neagră, insa, meh, ar fi cam complicat, pentru ca depinde foarte mult de vin, intrucat aceast ii aduce un aport important de tărie, lucru care-i poate schimba/altera gustul.
- Modul in care consumam ciocolata – calda sau rece
Nu cred, personal, ca aici ar fi prea mare diferenta, adica o ciocolata fierbinte, in mod cert, parca merge mult mai bine cu vinul, fata de una rece, dar mare diferenta nu o sa fie. Depinde si de la persoana la persoana, sa stiti.
- Mai adaugam si altceva, in plus?
Daca vom avea un platou cu cireșe, atunci da: ar fi de recomandam sa adaugam un vin roșu mai dulce, ca Mirachi Merlot. Mare diferenta, de pilda, intre Cabernet Sauvignon si Merlot, intrucat cel din urma este ceva mai finut, mai dulce, tocmai de aceea ciocolată amăruie ii va potenta aromele.