Ursus Breweries, una dintre cele mai responsabile companii față de mediu

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ursus Breweries a castigat premiul sectiunii ”Utilizarea resurselor” pentru ramura industrie/productie, de la evenimentul Green Business Index 2012, proiect ce masoara si premiaza responsabilitatea fata de mediu a companiilor din Romania. In clasamentul general, Ursus Breweries este pe locul trei intre companiile care sunt responsabile fata de mediu.

Mai mult decat atat, brand-ul mai primit si recunoastere in cadrul sectiunilor ”Managementul deseurilor”, ”Impactul asupra mediului” si ”Dezvoltare Sustenabila”. 

”Actiunile noastre de protejare a resurselor ne ajuta sa avem grija de ce este in jur si sa prezervam mediul pentru viitor. Misiunea noastra merge dincolo de a da viata berii in Romania, printr-o bere de calitate si o cultura a consumului responsabil. Misiunea noastra este sa facem aceste lucruri gandindu-ne la viitor, avem responsabilitatea de a ne  aduce contributia la o dezvoltare echilibrata si durabila a mediului in care ne desfasuram activitatea”, a mai spus Diana Klusch, Director Corporate Affairs Ursus Breweries.

Ursus Breweries, parte a grupului SABMiller PLC, unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania, si-a stabilit zece prioritati de dezvoltare durabila, pe care se vor baza investitiile viitoare si care sa-i ajute la creearea unei autenticitati pe piata cat mai mare. Diminuarea consumului de apa, reutilizarea si reciclarea ambalajelor, mai putine deseuri in activitatile companiei, diminuarea amprentei de carbon si energie sunt doar cateva dintre ele. Astfel, in urma implementarii proceselor de eficienta, actiunile derulate in cadrul Ursus Breweries au dus la minimizarea consumul de resurse materiale si de alta natura.

Pentru a minimiza cantitatile de apa folosite, Ursus Breweries a aplicat un management al utilizarii apei. Astfel, consumul mediu lunar a scazut cu 15-25% datorita proiectelor de investitii si actiunilor operationale pentru reducerea consumului specific, randamentul folosirii apei fiind de circa 27%. Un procent de pana la 50% din apa utilizata a fost recirculata, avand ca scop principal racirea echipamentelor.

Programul de investitii pentru proiecte de eficienta energetica implementat de companie a vizat modernizarea si inlocuirea echipamentelor consumatoare de energie electrica. Suma investita   s-a ridicat la peste 2.000.000 lei iar cantitatea de energie economisita este de aproximativ 6.000.000 kWh. Pentru proiectele de eficienta energetica s-au investit aproximativ 10.000.000 lei in proiecte de reducere a consumului specific de apa si energie, ce au acoperit toate ariile, de la productie pana la transport sau consum.

Ursus Breweries, parte a grupului SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania. Marcile Ursus Breweries sunt: URSUS, Timisoreana, Ciucas, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Redd’s, Stejar si Pilsner Urquell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: