O altă greșelă a fermierilor, prin care deseori pierd subvențiile de la stat

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) sfatuieste fermierilor care vor sa accese Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) anul acesta, sa fie mai atenti la ce documinte sunt si nu sunt cerute, pentru depunerea corecta a proiectelor de finantare in sesiunile ce vor urma. Problema se pune in felul urmator: acestia pot pierde subventiile, doar dintr-o mica neatentie.

„In acest moment, ne pregatim sa lansam noile sesiuni de depunere a cererilor de finantare si cu aceasta ocazie reamintesc faptul ca, in afara de documentele obligatorii pe care le solicitam la depunerea dosarelor, exista o serie de conditii pe care potentialii beneficiari trebuie sa le respecte si la contractare. Un exemplu in acest sens este solicitarea Cazierului judiciar al responsabilului legal, fara inscrieri care privesc sanctiuni economico-financiare.

Au fost situatii in care solicitantii au fost declarati eligibili in urma evaluarii, dar nu s-a putut incheia contractul de finantare pentru ca reprezentantul legal nu indeplinea aceasta conditie, prevazuta in Ghidul solicitantului”, a spus Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR

De aceea, institutia le adreseaza viitorilor beneficiari un mesaj important: functionarii AFIR verifica intotdeauna cazierul judiciar al reprezentantului legal, care nu are voie sa aiba inscrise niciun fel de infractiuni de natura economica sau care au legatura cu aceasta, rsespectiv cele care afecteaza patrimoniul unei persoane fizice sau juridice, publice ori private.

Mai trebuie amintit si ca, exista si prevederi in Codul Penal referitoare la infractiunile legate de activitati economice, comerciale si financiare, care au loc si care se manifesta, intr-un anumit mod in care, economia tarii este afectata, lucru care reprezinta un adevarat impediment in continuarea activitatii agentilor economici, precum si ca creeaza prejudicii pentru interesele economice ale populatiei.
Totodata, ele sunt mentionate si de legile speciale, derogatorii de la cele generale sau care o completeaza, ca: Legea nr. 78/ 2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie; Legea nr. 31/ 1990 privind societatile, Legea nr. 241/ 2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, Codul vamal, Codul Fiscal si de procedura Fiscala, Codul Silvic, legislatie bancara si alte legi specifice domeniilor de activitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: