Afacerea de succes cu bere artizanală din Iași

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ionel Păsărică (44 de ani) a inceput prima data cu industria gazelor naturale, in care a lucrat un timp indelungat, ba chiar, 5 ani si-a cheltuit din viata numai in afara, dupa care, in 2017 a revenit in Romania si si-a inceput propria sa afacere de bere artizanala. A construit o fabrica in Iasi, iar, la numai 1 an distanta, brandul Capra noastră a devenit, cum se intelege de la sine, un adevarat brand, fiind prezent la mai toate marile rețele internaționale de retail din tara, dar si din: Belgia, Italia, Franța și Japonia.

Antreprenorul a venit cu ideea dupa ce a analizat atent piata din Capitala Moldovei si, si-a dat el seama, ca exista o cerere mare pentru un produs inexistent la noi, pana la el. De aceea, in urma cu un an, Ionel Păsărică a pompat in fabrica sa din Iasi 500 de mii de euro, fara parteneri sau imprumuturi. Produce pe an undeva la 50.000 de litri.

“Povestea numelui ales pentru produsul nostru este legată de faptul că acum micii producători încearcă să intre pe piața de bere, iar după cum știm nu prea este loc pentru că marii producători sponsorizează încă locațiile cu care lucrează. De aici și lupta între firmele mari și mici. Noi am decis să ne vedem de Capra noastră, nu de Capra Vecinului”, a spus pentru Progresiv antreprenorul.

Fabrica nu este foarte mare si se afla pe Calea Chișinăului nr.29 unde il puteti gasi pe Ionel Păsărică impreuna cu soția sa și încă un angajat, iar copiii lor ii ajuta in afacere cand mai au timp liber. Berile se afla pe rafturile lanțurile de retail Auchan și Kaufland. Mai mult decat atat, brandul Capra poate fi gasit si in Belgia, Franța, Italia și, din 2018, in Japonia.

“Cred că în fiecare oraș de peste 25.000 de locuitori trebuie să fie cel puțin o microberărie, deci există potențial. Dezvoltarea pieței se face prin calitate și seriozitate, perseverență și pasiune”, a mai afirmat antreprenorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: