Proprietățile urzicilor

Urzica este o planta incredibila! In primul rand ca, rareori se intalneste ca orice parte a unei plante sa fie comestibila si, mai mult, sa poata fi folosite in medicina naturista: rădăcina, tulpinile, frunzele, florile și semințele.

Terapeuta austriacă Maria Treben scria într-una din cărțile ei că, inca din momentul in care au fost descoperite proprietatile ei vindecatoare, ea a inceput sa o consume mult mai des.

Urzicile se dezvolta de 2 ori pe an – primăvara și toamna (după otavă). Se consuma 2-3 căni in fiecare zi: una dimineața, cu 30 de minute înainte de micul-dejun, și 1-2 căni in timpul zilei.

Terapeuta ne explică de ce ar trebui sa bem ceaiul cu înghițituri putine: deoarece efectul sau vindecator este mai puternic. Nu numai efectul tonic este important și energizant, dar si faptul ca prevene o multime de afectiuni. Se poate recurge chiar la o cura cu urzici care, pe mai multe saptamani neintrerupta, poate ajuta la vindecarea unor boli foarte grave.

Preventiv, se poate consuma si numai 1 cană de ceai in fiecare zi, in toata perioada anului. Te poate scapa de: răceli, viroze și infecții cu virusi, elimanand chiar si alergiile (printre care si rinita alergică).

  • Curăță sângele și pielea
  • te poate scapa de eczeme și migrene
  • previne sau diminueaza durerile articulare și reumatice.

Ceaiul de urzică majoreaza nivelul hemoglobinei pentru care foarte mult fier și elimina oboseala, lipsa de putere și epuizarea.

Maria Treben obisnuia numai sa o opareasca, 30 de secunde, dar niciodata sa o fiarba. In acest fel, reusea sa mentina proprietatile plantei intregi.

Pot fi introduse si plante aromatice, ca menta pentru a mai ameliora din gustul neplacut al urzicii, precum si mușețel, zeamă de lămâie și miere/melasă.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: