Unul dintre cei mai mari oenologi ai României a murit!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Oenologul Ion Puşcă a murit in urma cu 2 zile la varsta de 76 de ani , undeva într-o localitate din Franţa, locul in care isi traia viata in ultima perioada de timp.

Unul dintre cei mai semnificativi oenologi români, dr. Ion Puşcă, omul care a inventat formula pentru foarte cunoscuta şampanie de Panciu s-a stins din viata la vârsta de 76 de ani, în urma unor complicatii de sănătate. În ultima perioada, specialistul, care s-a nascut la Satu Nou, în Panciu, se mutase într-un mic oras din Franţa. Doctor în agronomie, specializat pe oenologie, parte a Academiei Internaţionale a Vinului de la Geneva şi al Consiliului Uniunii Internaţionale a Oenologilor, cu stagii de perfecţionare în Franţa, Italia, Spania, Ion Puşcă a fost pentru multi ani elita României in domeniu.

De mic acesta era deprins cu lumea vinului si toata viata lui numai in acest domeniu s-a incadrat, oferind lumii secretele sale despre miraculoasa licoare a lui Bachus. Acesta a scris si multe alte cărţi şi articole de specialitate, de o valoare inestimabila. Preferata lui podgorie a fost, cum probabil ati si ghicit deja, podgoria Panciu.

„Mă întreb: ce ar fi însemnat omenirea fără vin? Nu cred că aş găsi cuvintele potrivite pentru a răspunde. Întorcându-mă la Panciu, la podgoria în care m-am născut, aş putea spune că vinul spumant pe care l-am preparat aici şi care a ajuns să însoţească mari ceremonii ale zilelor noastre este sufletul trudirilor mele şi, de ce nu, întrupează vocaţia podgoriei. Sunt sigur că acest vin va dăinui peste veacuri, iar eu sunt mulţumit că am pus o pietricică la temelia soclului pe care tronează de mii de ani un singur zeu – Zeul Vin” , spunea el in cadrul unui interviu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: