Somnul vindecător

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Noua teorie a unui celebru om de stiinta ne deschid ochii cu privire la activitatea creierului in timpul somnului. Acesta ne-a adus noi informatii si despre cum putem trece peste insomnii.

Ivan Pigariov este unul dintre cei mai importanti memebri ai Institutului pentru Probleme de Transmisie a Informațiilor și studiaza fiziologia somnului. Cercetarile lui sunt cunoscute de catre toti oamenii.

Majoritatea oamenilor de stiinta cred ca mintea noastra se reface noaptea, in timpul somnului.  Cu toate acestea, noi experimente au dovedit ca mintea noastra continua sa lucreze chiar si in aceasta stare, iar cea mai probabil teorie este urmatoarea: creierul procesează informațiile acumulate pe parcursul zilei și solutioneaza problemele cu sentimentele..

  • Somnul vindecator

In urma numeroaselor studii asupra somnului s-a concluzionat ca animalele si oamenii dorm la fel de mult. Șobolanii, de pilda, se culca pentru o perioada mai lunga de timp decat umanoizii, ne anunta Pigariov.

În organele interne se afla numerosi receptori. Ei sunt cei care proceseaza continuu orice informație din mediul inconjurator – despre temperatură, aciditate, procese chimice. In ce loc sunt si colectate, nu se stie, insa., mai ales ca semnalele din ochi ocupa 2/3 din cortexul cerebral, mai spune Pigariov.

De fiecare data cand ne punem in pat, noaptea, organismul nostru scaneaza toate organele noastre o si asaza în ordine operatiile esentiale pentru mintea ta. De asta, este foarte important somnul.  Mare parte din conexiunea asta a organelor interne cu cortexul este in timpul somnului lent. pe de alte parte insa, in timpul celui rapid, creierul este angajat în sine –  devine prin sine un organ, nu mai este acel HQ din care porneste totul.

Lipsa suficienta de somn pentru corp poate duce la aparitia mai multor boli cum ar fi dulcer gastric si nu numai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: