Ce produse NU SE STRICĂ niciodată

Poate ca pentru majoritatea cuvantul de “produs expirat” este foarte clar, insa, in realitate lucrurile pot fi mai complicate decat credem. Cateva dintre acestea au scrisa pe ele data producerii, altele termenul de valabilitate sau data expirării.

De multe ori mi s-a intamplat sa aud de la consumatori ca sunt confuzi in privinta termenlor folosite si ce inseamana ele. Ce e important sa retineti este ca ele reprezinta recomandarea producătorului referitoare la calitatea produsului, nu si la siguranta consumului ei.

Nu va speriati insa, caci, sunt alimente care nu se strică niciodată, indiferent daca au sau nu data inscrisa pe ele.

In felul asta vei fi mai sigur de ce mananci si nu vei mai face atata risipa de mancare. Iata care sunt:

  • Mierea. Chiar daca isi modifica culoarea sau incepe să se cristalizeze, in cazul celei din urma, puteti pune borcanul în apă călda, iar cristalele vor disparea.
  • Orezul. Poate ia o culoare maronie, insa intotdeauna va fi bun de consumat, indiferent de tipul orezului. Totusi, nu uitati sa-l tineti vidat, ca sa nu vina gândăceii.
  • Oțetul alb.
  • Extractul autentic de vanilie. Pentru ca e realizat din alcool, totusi, asta nu inseamna ca se aplica acelasi si regimul si celor contrafacute.
  • Sarea.
  • Amidonul de porumb.
  • Zahărul. Pastrati-l intr-un loc uscat si unde sa nu vina insectele.
  • Alcoolul pur.
  • Boabele de fasole uscată.
  • Cafeaua solubilă. ATATA timp cat este tinuta intr-un spatiu răcoros, sigilata ori nu.
  • Siropul de arțar. acelasi caz precum cafeaua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *