Cum prevenim orice boală. De unde pornește totul. Soluții și rețete!
Valeriu Popa, un foarte cunoscut terapeut român, a tinut o conferinta, de curand despre problemele de sănătate:
„Nu există decât o singură boală: sânge stricat”.
Ideea principala postulata de acesta este ca, indiferent ca noi suntem foarte atenti cu sanatatea ficatulului, rinichilor, plămânilor sau alte organe, atata timp cat noi nu suntem grijulii si cu vasele noastre de sânge, atunci orice regim isi pierde sensul.
Îngroșarea și rigidizarea pereților arteriali este o boala denumita ateroscleroză. Reprezinta cel mai des motiv al îmbătrânirii, al aparitiei bolilor cardiovasculare, a mortilor și este produsa de o dietă proasta și un stil de viata gresit.
Ar putea fi rezolvata cu ajutorul unei metode de purificare a sângelui. Mai pe scurt, inseamna distrugerea toxinelor din organism atat la nivel celular cat si la nivel psihic si fizic.
Cea mai mare grija trebuie sa aveti la grăsimi, alcoolul în exces și fumatul, ele fiind surse de aciditate. Incercati usor, usor sa va lasati de fumat, de consumul de alcool exagerat, la grăsimi și prăjeli. Adaugati mai multe legume și fructe, poate la inceput nu veti putea sa le mancati crude, dar pe parcus ar trebui sa incercati, consumați ceaiuri din plante, sucuri naturale, apă pură.
Ateroscleroza poate fi si produsa de o insuficienta a vitaminei C, de aceea toate combinatiile de mai jos contin aceasta vitamina esentiala:
Elixirul tineretii – a fost realizata de foarte cunoscuta vindecatoare Djuna. Mai intai, pui la macerat intr-un bocan cu capac, 500 grame usturoi pisat si sucul de la 24 de lamai. Dupa aia o las in pace 24 zile si din cand in cand doar amestecand, la frigider. Se ia cate o lingura la o jumatate de pahar cu apa, seara, inainte de somn, pe perioade mai mari de timp sau chiar tot timpul.
Macerat de ceapa in vin alb
De ce ai nevoie:
- un litru vin alb,
- cinci cepe rosii (aproximativ 500 grame) tocate marunt,
- 250 grame radacina de patrunjel,
- 2 legaturi frunze de patrunjel.
Mai intai iei ceapa si o pui la macerat in vin. Acuma, alternativ, incepi sa fierbi radacina de patrunjel (curatata si maruntita) si frunzele de patrunjel (tocate), pana cand vezi ca lichidul s-a redus cu 50%. Lasati-o la rece putin si dupa strecurati. Comnbinati si amestecati cu maceratul de ceapa in vin, dupa care introduceti inca 150 ml de miere. Se inchide si se lasa la macerat o saptamana, iar uneori o mai agitati. La sfarsit, strecurati. Se ia cate o lingura de trei ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa.
Tinctura din coji de nuci uscate. Se pune intr-un vas 500 ml tuica sau alcool alimentar cu coaja de la 14 nuci, tocata marunt, intr-o sticla sau borcan cu capac si omogenizati continutul. Se lasa la macerat 2 luni. Se ia o lingura dimineata, pe stomacul gol. Bun pentru depuneri de saruri, chisturi si tumori.