USB cu amprentă

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

In masura in care activezi intr-un domeniu in care ai nevoie de securitate maxima, s-ar putea ca articolul acesta sa-ti fie de mare folos. Sa zicem ca esti într-o corporație la care clauzele de confidentialitate nu sunt o gluma sau poate chiar tu detii anumite secrete, care ai vrea sa ramana asa. Solutiile software exista in acest caz, poti pune o parola la un anumit folder si, gata, ai terminat, cea mai simpla metoda, insa pentru cele mai bune exista solutiile hardware.

Cei de la Lexar au creat exact asta, acestia au realizat un senzor de amprentă foarte asemanator cu cele pe care le au introduse in ele notebook-urile de calitate inalta Asta inseamna ca, dupa ce ai introdus stick-ul USB la un PC sau Mac, orice date depozitate in el vor fi descarcate, afisate sau accesate, decat dupa ce dispozitivul ti-a verificat identitatea prin senzorul de amprente aflat la baza dispozitivului.

Noul stick USB este denumit Lexar JumpDrive FingerPrint F35 USB 3.0 și, dupa cum poate v-ati asteptat, are o multime de optiuni in care poate fi achizitionat, in functie de interesele fiecaruia. Stickul se cumpara impreuna cu criptarea AES a datelor pe 256 de biți ca sa nu fie recuperat.

”F35 combină stocarea sigură și de încredere a datelor cu o tehnologie biometrică pentru a preveni accesul neautorizat la fișierele tale, prin adăugarea unui strat suplimetar de securitate stick-ului tău USB prin utilizarea autentificării prin amprentă.” Conform declarațiilor directorului de marketing al Lexar, soluția detaliată mai sus ar trebui să fie cât se poate de sigură și imposibil de ”spart”.

Cel mai ieftin dintre toate este 33 de dolari pentru o capacitate de 32GB. Unele pot trece si de 50 de dolari pentru 64GB și 90 de dolari pentru 128GB. Capacitatea maximă este de 256Gb la 170 de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: