Morcovii au efect de anti-îmbătrânire, păstrează sănătatea pielii și previn cancerul!
Leguma care ajuta la prevenirea cancerului, care are efect de anti-îmbătrânire și ajută la pastrarea sanatatii pielii tale. Mai mult, poate fi introdus si in dietele tale de slabire!
Se numesc morcovi! DA! Acea leguma care nu-ti placea cand erai mic si iti veneai sa o arunci mereu la cosu de gunoi cand mama ta ti-o punea in farfurie. Sau poate nu? Sper ca nu! Pentru ca contribui la vindecarea a numeroase afectiuni de care poate nici nu ai auzit. Desi ele au un numar scazut de calorii (100 de grame de morcov au in jur de 41 calori), ele ajuta in pastrarea sanatatii ochilor.
Are inclusiv efecte terapeutice, mai ales in cazul: tulburărilor de creștere la copii, rahitism, anemie, debilitate, demineralizare, surmenaj, oboseală, astenie, extenuare, convalescență, nevrism, avitaminoze, scorbut.
Studiile au demonstrat ca poate scadea riscul de a face cancer si ca au un puternic efect de anti-îmbătrânire și contribuie la pastrarea sanatatii pielii, datorita continutului important de carotenoizi (ce dau culoarea portocalie), mai ales de betacaroten, care mai apoi este supus unui proces de metamorfoza in vitamina A, de catre corp, supranumita si vitamina frumuseții.
Morcovii au si vitaminele B1, B2, B6, C, K, PP, fier, calciu, magneziu, acid folic, fosfor, potasiu și reprezintă un aliment esențial pentru copii, bolnavi, femei gravide și bătrâni.
Este si un bun antioxidantenatural impotriva cancerelor.
Echilibreaza, de asemeni, tranzitul intestinal și purifica intestinele, precum si ca previne cancerul de colon.
Este recomandat sa consumi morcovii curzi sau sucul facut din acestea deoarece contribuie la eliminarea paraziților intestinali.
Acesta este foarte bun si pentru sanatatea ficatului și prevede si acțiuni antidiareice, laxative, purgative, antiseptice, antibiotice, antiputride, antihemoragice, hemostatice, sedative, fluidizante biliar, regeneratoare hepatic, cicatrizante gastric și intestinal, vermifuge și tenifuge.