Cum să faci agricultură ecologică profitabilă

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Dupa cum poate ati vazut in ultima perioada, agricultura ecologica a castigat foarte mult teren, iar acuma poti castiga 27.500 euro/an din numai din cultivarea legumelor ecologice.

Agricultura ecologica a aparut in urma masurilor drastice impuse de UE si nu numai, dupa ce din ce in ce mai multe studii au confirmat ca fructele, legumele si alte astfel de plantatii sunt stropite cu tot felul de substante toxice si ingrasaminte artificiale, care au efecte negative asupra consumatorului. De asta Uniunea a inceput sa ofere si subventii si masuri de sustinere financiara pe acest plan. Pe net exista multe ghiduri practice care va pot ajuta in acest sens, noi doar va dam ideea.

De pilda, pentru 1 ha de pamant, ai nevoie, la inceput, sa bagi aproximativ 5.000 de euro in afacere, sumele includ si achizitionarea mijloacelor fixe de care ai nevoie pentru munci usoare si productive: rotosapa, cultivator, freza legumicola, unelete pentru gradinarit, ladite pentru transport si stocat, depozit pentru stocarea legumelor produse, spatiu pentru rasaduri samd.

Principalele motive pentru care sa incepeti o astfel de afacere:

  • o afacere de familie extrem de profitabila, care se poate transmite cu usurinta din generatie in generatie, care poate avea loc intr-o ferma agricola nu foarte mare (2-10 ha)
  • pe fondul cresterii tendintei de a consuma cat mai multe legume si fructe, pentru a avea o masa cat mai sanatoasa si bogata in vitamine, minerale, proteine etc.
  • 72% vrea produse bio, deci cererea este inca mare, iar asta rezolva o prima mare problema in demararea unei afaceri: piata de desfacere
  • Conditiile pedo-climatice din Romania sunt foarte bune pentru culturile ecologice diverse si cerute de piata Uniunii, inclusiv: tomate, ardei, vinete, pepeni galbeni si verzi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: