Alimentul care nu are voie să lipsească din dieta noastră

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Rosia este printre cele mai importante legume si, dupa medici, ar trebui mancata in fiecare zi, deoarece este plin de antioxidanţi (betacaroten şi licopen, vitaminele C şi E), potasiu şi fosfor. Roşia este alimentul care are grija de sistemul cardiovascular (sprijina reducerea vâscozitătii sângelui şi a tensiunii arteriale), creste puterea de a vedea, cu foarte multe proprietati pe partea de imunitate.

Totodata, aceasta este plina de vitamine din complexul B, recomandate in hipoaciditate, deoarece creste secreţia gastrică, precum şi a pancreasul; usureaza procesul de digestie (inclusiv la pofta de mâncare care se manifesta mai ales la copii, anorexie, constipatie).

Licopina, de pilda, care da acea culoare rosie este un anti-oxidant, avand influente pozitive asupra corpului, chiar mai bune fata de vitamina C.

Are efecte pozitive chiar si contra cancerului, bolilor cardio-vasculare, proceselor degenerative, tulburărilor de metabolism și a feluritelor intoxicații. Este recomandat sa le fierbem, deoarece licopina este mult mai bine asimilata in aceasta forma.

Medicii ne sfatuiesc sa o combinam cu alimente grase, ca uleiul de măsline, avocado sau pește gras (ton sau somon), intrucat aceasta este solubilă în grăsimi si se asimileaza mai bine de corp.

Cantitatea de licopen creste cu 35%, atunci cand este fiarta.

Lupta si contra bolilor cardiovasculare.

De altfel, exista fructe si legume care au si ele licopen, dar intr-o cantitate mai mica.

Rosia contine, deci, cea mai importana sursa de licopen, acoperind mai mult de 75% din alimentatia noastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: