În România are loc o nouă epidemie de obezitate la copiii

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Se spune ca, pe langa viroza nebuna care circula deja de vreo 1 luna jumatate prin Bucuresti, romanii ar mai putea suferi si de o noua epidemie de obezitate, iar cei vizati sunt in special copiii. România au luat locul 3 în Europa la obezitate infantilă, 40% dintre copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani sunt supraponderali. Intrebarea la care ne raspundem in acest articol este: cum putem evita cartofii in plus?

Obezitatea nu este deloc o joaca, ne anunta dr. Cătălina Niculescu, medic primar Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

„Kilogramele în plus sunt un factor de risc pentru diabet zaharat de tip 2, pentru boli cardiace, respiratorii, gastrointestinale, probleme ortopedice, dar şi tulburări de dezvoltare emoţională şi psihologică, reducerea performanţelor şcolare şi dificultăţi de integrare socială.

În plus, copilul supraponderal de azi are risc ridicat de a deveni un adult obez”, a declarat medicul la lansarea Akademiei Kinderland, o şcoală mobilă care îi ajută pe copii şi pe părinţi să mănânce sănătos.

Problema este ca problema unui copil supraponderal nu poate fi rezolvata numai prin dietă şi alte interdictii. Nu putem uita ca el este inca in creştere, iar corpul lui necesita o alimentaţie cat mai diversa, precum si sănătoasă, pentru care se recomanda consumul de: lactate, ouă, carne, peşte, fructe şi legume proaspete, cereale integrale, toate din sursă sigură.

Incercati sa-i convingeti sa consume cat mai putin fast-food, sucuri daunatoare, precum si dulciurile artificiale. Incercati cele de casa.

Urmarea unei alimentatii in general sanatoase si invatarea cu ea inca de la cele mai tinere varste inseamna cea cea mai recomandata forma de prevenţie posibila contra obezitatii premature. Nu uitati si sa incercati cat mai mult sa urmati si dvs. acelasi exemplu:

„Regulile de bază sunt următoarele: să avem un program regulat de mese, să evităm alimentele procesate, cu conţinut crescut de zahăr, sare şi grăsimi, să excludem sucurile, snack-urile, să optăm pentru alimente corect preparate, pe cât posibil provenite din curtea bunicilor de la ţară, şi să facem multă mişcare”, mai zice dr. Cătălina Niculescu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: