Efectele incredibile ale perelor!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Perele, dupa cum aratat deja zilele acestea prin articolele noastre, in special pe drinkfood.ro, sunt o combinatie dintre fructe si medicament. Ele sunt incredibile de dulci și sunt pline de vitamine și nutrienți.

Scriem despre ele acum, deoarece toamna este anotimpul lor special, cand productia romaneasca de astfel de alimente se manifesta in toata splendoarea ei, mai ales ca cele romanesti sunt super zemoase, au un caracter aparte. Haideti sa vedem si proprietatile lor.

Perele au apă în proporție de 80%, fibre, fier, vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamine din complexul B, acid folic, enzime, antioxidanți și minerale , cum sunt: zinc, sodiu, clor, calciu, magneziu, potasiu, cupru și mangan. Mai mult, ele sunt recomandate si pentru diabetici, deoarece au un indice glicemic slab (30), fiind digerate și absorbite mai greu decat cele cu unul mediu/ridicat.

Medicii recomanda sa fie consumate impreuna cu coaja lor, intrucat calitatile lor sunt mult mai bine absorbite. Fructul in sine dar si sucul iesit din ele, ambele sunt recomandate.

Acesta are efecte pozitive si asupra sistemului imunitar, intrucat are multi antioxidanți.

Perele mai sunt numite si hipoalergenice, deoarece ele pot duce la reacții alergice. Motiv pentru care inclusiv copiii de vârste mai mici au voie sa le manance, ba chiar este de recomandat. Sunt un remediu foarte bun si contra inflamației mucoaselor, tulburărilor cronice, artrită și gută.

Minunatele fructe scad sansele de obezitate, diabet și afectiuni coronariene. Sa nu uitam ca perele sunt fructele cu cel mai slab indice glicemic.

 

Ultimul studiu realizat de Arhivele de Oftalmologie, in care se consumau 3 porții de fructe pe zi si s-a decis ca ele scad cu 36% riscul de a se dezvolta degenerescența maculara, motivul cel mai mare pentru pierderea vederii la oamenii batrani.

Pentru infectii sau răceli multiple medicul ne sfatuieste sa mancam, timp de 1/2 saptamani, câte un litru de suc sau de nectar de pere in fiecare zi. Filozofia orientala ne invata despre efectele pozitive inclusiv asupra plămânilor care realizeaza energie suficienta ca organismul sa omoare toti microbii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: