Virusul PPA produce panică și în Botoșani!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Virsului pestei porcine a ajuns si in județul Botoșani, iar acum, au fost anuntata gasirea a 30 de porci pe câmp, în pădure sau pe cursurile de apă, posibil morti in urma dezvoltarii focarelor de pestă porcină.

Reprezentanţii DSVSA Botoşani recomanda ca locuitorii care se stiu cu probleme sa anunte de urgenta medicului veterinar, deoarece suinele pot fi diagnosticate si cu alte boli, nu numai cu virusul PPA, ceea ce numai un specialist ar putea spune sigur.

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani, Minodora Vasiliu, a spus ca, la inceputul lui 2018 au fost gasiti 30 de porci morţi, la iesirea din localităţile din judeţ:

“Au fost aruncaţi porci. Aşa fac oamenii în ziua de azi, aruncă porci. Sfatul meu este să nu le mai fie frică, să facă un dialog permanent cu Direcţia Sanitară Veterinară Judeţeană, pentru a putea lupta împreună împotriva virusului pestei porcine, să anunţe medicul veterinar despre orice îmbolnăvire sau mortalitate, că nu orice îmbolnăvire sau mortalitate înseamnă patologie pestă porcină africană, ceea ce s-a şi dovedit la toate mortalităţile pe care le-am găsit, pe care le-am adus, inclusiv porc sălbatic”, a declarat acesta. 

Directorul crede insa ca porcii nu au murit in urma pestei porcine. Cu toate acestea, oamenii deja au aruncat leşurile, deoarece cauza mortii este inca necunoscuta, iar pentru ca autoritatile sa nu le omoare suinele, au decis sa scape de ele cat mai rapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: