Cum și-a consolidat dictatura regalistă Carol al II-lea prin masonerie

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

În Conventul din 2-3 decembrie 1933, masonii al carui lider era Jean Pangal isi declarau loilalitatea fata de conducerea tarii de regele Carol al II-lea. Cu toate acestea, asta a fost numai o mare lovitura a celui din urma impotriva lor, caci peste 4 ani, va distruge de tot Marea Loja.

Exista un document care atesta acest lucru si a fost luat din cartea sociologului Bogdan Bucur, „Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”, publicată la RAO. Poate va ganditi deja la secretele pe care acestia le detin si cum le compromite in carte autorul, insa nu-i deloc asa, este povestea, in realitate, a oricui alt oportunist!

„Un zid de nepătruns… ca El să poată lucra”

La al 53-lea Convent al Marii Loji Naționale din România, care a avut pe loc pe data de 2 și 3 decembrie 1933, in Capitala, masonii au anuntat printr-un act semnat de Marele Protector al Ordinului, acordarea totala a ajutorului lor catre Regele Carol al II-lea.

Regele avea nevoie de sustinere puternica, asta pentru ca in acea perioada isi consolida dictatura regalista si din acest plan descris facea parte si Jean Pangal, Suveranul Mare Comandor al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, care avea, totodata, calitatea si de Mare Maestru al Marii Loji.

Pangal a socotit el, pe anumite temeiuri, ca dictatura ce urma sa se instaleze in Romania va fi masonică și antihitleristă, voind sa conduca, el, de fapt, din spate tara, elaborand in acest sens, chiar, o Constituție. Bogdan Bucur este tot cel care ne ofera informatii in acest sens, iar drept dovezi prezinta cele 474 de note ale serviciilor secrete românești care vorbesc despre actiunile lui Pangal, el fiind, in realitate, o pata rosie in istoria masoneriei romanesti.

Conventul reprezenta organul colectiv de conducere a marii loje, iar cel in decembrie 1933, masonii au transmis declarația comună de mai jos:

„Să ne legăm cu jurământ că vom apăra principiile și alcătuirea Masoneriei prin crearea unui zid de nepătruns în jurul Majestății Sale Regele Carol II, Marele nostru Protector, așa încât El să poată, în liniște lucra, la propășirea Statului și Țării.”

Moțiunea adoptată continuă: „Munți de energie și putere să înălțăm pentru apărarea Patriei în hotarele ei așa precum este ea alcătuită din toate naționalitățile și confesiunile trăind în harul armoniei.

Să lăsăm să se reverse valuri de pilde întru bine, de ordine și frăție peste întreaga țară.”

Orice cutuma masonica nu permite discutarea problemelor politice sau religioase în cadrul întâlnirilor rituale si noi nu uitam ca un Convent este parte a ritualurilor. De aceea spunem ca membrii ei au incalcat in mod clar legea cutumiara prin Moțiunea din 1933.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: