Colesterolul rău, un mit?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Gheorghe Mencinicopschi distruge orice mit cu privire la efectele negative ale colesterolului asupra corpului. 

Gheorghe Mencinicopschi a spus, in cadrul unui interviu, că ideea de colesterol rău este, in realitate, un mit și ca nu are niciun fel de conexiuni cu afectiunile cardiovasculare, asa cum s-ar crede de fapt. In contrapartida, omul de stiinta e spune clar care sunt alimentele cu adevarat nocive corpului nostru si care pot duce la afectiuni foarte grave

Mit 1: “Colesterolul nu este bun și rău”

Mit 2: “Câte mituri s-au creat împotriva cărnurilor, laptelui. E o minciună cu colesterolul alimentar, nu prea are legătură cu boala cardio-vasculară. Ateromizarea are loc în urma unui proces de inflamare la nivel celular și care este generată de radicalii aceia liberi de care se tot vorbește, prin urmare a faptului că mâncăm mâncarea asta prea chimizată, foarte procesată, fumăm, bem și atunci se creează o cantitate mare de radicali liberi în sânge. Iar colesteroul alimentar nu e tot una cu lipoproteinele din sânge, aici sunt minciuna și confuzia.

Continuarea Mitului 2: Colesterolul ca atare nu poate circula în sânge pentru că s-ar face lapte sângele. Acolo circulă niște lipoproteine care sunt făcute de ficat, dacă ficatul e bolnav.(…) În realitate, colesterolul nu este bun și rău, este numai bun, el devine rău când s-a oxidat de către radicalii liberi și atunci organismul nu îl mai recunoaște și sistemul imunitar îngurgitează aceste proteine oxidate, care nu au legătură cu colesterolul, și îl duc în interiorul arterei și începe un proces de inflamare.

Nu înseamnă că am mâncat untură de porc, care este sănătoasă, neprocesată mai ales, și gata s-a depus pe artere cum se depune grăsimea pe țeava de la chiuvetă” a declarat Gheorghe Mencinicopschi.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: