Afacerile Cristalex au crescut în 2018!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cristalex este printre cei mai mari distribuitori de băuturi alcoolice de import si a anuntat ca va termina 2018 cu o majorare ce trece de 10% a afacerilor (double-digit), adica cam pana la 25 de milioane de euro, datorita vanzarilor crescande ale unor anumite tipuri de bauturi: vodka, bourbon și rom. Mihai Scorțea, Director de Marketing Cristalex, a declarat ca firma doreste sa ramana pe o linie de crestere cat mai mare, pe anul urmator.

“Businessul Cristalex este unul solid, avem și branduri locale și branduri internaționale în portofoliu. Vodca a avut creștere de două cifre a vânzărilor, bourbonul la fel. Avem un parteneriat local care ne ajută. Distribuim atât spirtoasele, cât și vinurile Murfatlar. Contează și distribuția, însă dacă băutura nu este una de calitate nu ai rezultatele dorite. Am realizat și investiții importante în marketing pentru acest an, bugetul fiind de circa 500.000 de euro”, a zis acesta.

In acest moment, Cristalex are o pondere de 60% din totalul vânzărilor Cristalex, HoReCa acoperind celalate costuri.

Bauturile distilate vor raport in anul 2018 cresteri foarte mari pe absolut toate categoriile, ceea ce nu e putin lucru. Se vede ca la noi acest business este inca foarte profitabil. Industria respectiva valoareaza in jur de 700 de milioane de euro, din ei doar 180 de milioane de euro reprezentand consumul fiscalizat.

„Piața de spirtoase are câteva categorii care cresc: rom, bourbon și gin. La nivel general, piața a crescut, însă pe măsură ce au crescut veniturile consumatorilor au crescut și prețurile. Puterea de cumpărare a românului nu s-a modificat considerabil față de anul trecut, sunt două perioade de vârf care se mențin – Paștele și Crăciunul. Pe măsură ce au crescut veniturile au crescut și cheltuielile și prețurile au o dinamică ascendentă”, a punctat Scorțea.

OMS a publicat si un studiu in care arata ca tara noastra in 2014 avea locul 2 după Lituania în rândul țărilor din Europa, cu 14,4 litri consum total de alcool per capita (cifra cuprinde consumul de alcool înregistrat și neînregistrat, exprimat în litri de alcool pur).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: