Mega Image retrage 2 produse periculoase

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Oficialii de la Mega Image au declarat ca urmeaza sa scoata de pe rafturi 2 produse. Motivul principal este afectarea sanatatii consumatorilor care cumpara aceste produse.

Anuntul de catre giganticul retailer a fost facut in data de 21 noiembrie, respectiv de a elimina de pe rafturile sale 2 produse pe bază de pește, mai exact anșoa. Problema cu ele este ca au esteri ai acidului ftalic.

Ftalații sunt săruri utilizate pentru uciderea țânțarilor și ca plastifiant în industria maselor plastice, pentru a le oferi flexibilitate mai mare.

Cele 2 produse se numesc: DLL ANSOA BORCAN 100G, nr. lot 8095, termen de valabilitate 15/07/2019 și DLL FILE ANCHOIS CU CAPERE 50G, nr lot 8059, termen de valabilitate 15/06/2019.

„Informarea de retragere de la vânzare a celor două produse provine de la Delhaize Belgia. În cadrul programului de autocontrol, producătorul acestor produse, Charlier Brabo Group, a depistat prezența substanței Ftalat (esteri ai acidului ftalic) doar asupra loturilor sus menționate”, a spus Mega Image.

„[…] Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate ăa le returneze la punctul de vânzăre cel mai apropiat. Nu este necesară prezentarea bonului fiscal”, a mai mentionat firma.

Ftalații (esteri ai acidului ftalic) au drept utilitate, in mare parte, de plastifianți. Ele ajuta la procesul de productie al materialelor plastice pentru a le creste flexibilitatea, transparența, și durabilitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: