Airbnb anulează ofertele pentru Cisiordania, Israel

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Airbnb a emis de curand un comunicat prin care declara ca oferte de cazare pentru coloniile israeliene din Cisiordania vor fi desfiintate. Aceasta masura urmeaza sa influente negativ in jur de 200 de oferte si isi va avea aplicabilitate in urmatoarele zile.

Coloniile israeliene din teritoriile din Cisiordania aflate sub administratia israeliana (luate dupa razboiul din 1967) nu reprezinta, totusi, legalitate din punctul de vedere al comunitatii internationale, se arata in presa romana si internationala. Pozitia Palestinei in aceasta situatie este clara: conducatorii tarii cred ca ocupatia acestor teritorii nu permit nasterea statului palestinian si au solicitat continuu, de-a lungul anilor, eliminarea ofertelor de cazare pentru aceasta zona pe Airbnb. In Cisiordania si in estul Ierusalimului traiesc in jur de 500 de mii de israelieni si mai mult de 2,6 milioane de palestinieni.

“Am conchis ca ar trebui sa eliminam ofertele din coloniile israeliene din Cisiordania ocupata, care sunt principalul obiect al disputei dintre israelieni si palestinieni”, se spune pe site-ul de internet al Airbnb.

Ministrul israelian al turismului, Yariv Levin, considera masura luata de serviciului de intermediere online drept

“cea mai jalnica dintre capitularile jalnice in fata eforturilor de boicot”.

De asemenea, reprezentantul ministerului sau a mai spus si, in cadrul unui interviu pentru o televiziune israeliana, ca Israelul nu a anuntat din timp cu privire la noua decizie referitoare la locuintele de pe Airbnb. Urmatoarea decizia a lui Levin fiind de a sprijini actiunile introduse in instantele din SUA de catre coloniile prejudiciate.

Airbnb, avand sediul in San Francisco, a anuntat si ca urmeaza sa-si vanda actiunile la bursa in 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: