Rețetă de post: chifetele din vinete

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Vinetele sunt foarte sanatoase, tocmai pentru ca ofera multe vitamine și nutrienți organismului de absorbit, cu toate acestea problema e ca modalitatile de realizare nu sunt variate. O idee buna de preparate sunt si salata de vinete și vinetele la grătar, dar, pentru ca suntem in perioada postului, atunci o varianta buna sunt chifteluțele din vinete.

Reţetă de post se aplica inclusiv pentru vegetarieni. Celiacii au posibilitatea de a inlocui pe faina din grau cu cea din soia.

De altfel, nu este deloc complicata prepararea si va ia in jur de jumatate de ora. In final, veti avea o portie de 24 chifteluţe in total, care pot fi mancate de o familie compusa din 3.

Ingrediente

  • 1 vânată coaptă-n foc/grătar/aragaz
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 1 linguriţă boia de ardei iute (opțional, dar indicat)
  • 1 linguriţă usturoi praf/deshidratat
  • 1 linguriță piper negru
  • 2 linguri de fulgi de ovăz sau pesmet (pentru a absoarbe umiditatea)
  • 3-4 linguri făină de grâu
  • 1-2 căni de ulei de floarea soarelui pentru prăjit (se pot face și la cuptor)
  • 1 linguriţă sare (după gust)

Daca nu reusiti sa le dati forma corecta chiftelutelor puteti adauga cata faina este necesar; cat despre celiaci, acestia pot inlocui fulgii de ovăz și făina, dupa cum am mentionat anterior.

Cum o facem?

  • Incepi sa coci vânăta, fara a o curata de coaja, si astepti sa se prajeasca, dupa care o lasi la racit.
  • Dupa ce cureti ceapa o tai bucatele. Vinetele le cureti si le tai cu un cutit sau orice alt instrument care te ajuta la acest proces. Acuma, introdu-o într-un castron incapator si pune ceapa langa.
  • Nu uita sa adaugi si restul ingredientelor, dupa care le amesteci pe toate cum trebuie si fii atent dacă se pot lega si modela.
  • In cazul in care nu reusesti sa le dai forma corecta, adauga corespunzator faina. Cred ca e clar ca nu conteaza forma pe care o dati.
  • Prajesti în ulei chiftelele, toata forma ei, pentru cam 5 min ori le poti lasa sa se faca la cuptor (dar, in acest ultim caz, dureaza ceva mai mult pana se prepara cum trebuie).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: