Hepaprotector care te vindecă de probleme cu ficatul!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Fructele de armurariu (Cardui fructus) reprezinta achene cilindrice, fara asperitati, care contine silimarină. Despre ultima substanta mentionata vom vorbi pe parcursul acestui articol, deoarece este principala proprietate hepato-trofică și hepato-protectoare din fito-terapie.

Poate creste efectele ei beneficie asupra organismului, potrivit naturistilor, atunci cand este combinata si cu ansamblul fito-chimic din care isi are sursa. De aceea, armurariul are proprietati pentru care medicii le recomanda mai des decat extractele de armurariu ce folosesc comercial silimarina.

Specialistii iti dau un sfat: consuma ceaiurile din sus-mentionata planta. Pentru un adult o linguriță de ceai cu pulbere de armurariu consumata in fiecare zi este deajuns pentru acesta ca sa fie mai sanatos, intr-o lume in care alimentele procesate sunt digerate non stop de corpul nostru. Pulberea se ia din aproximativ două lingurițe de semințe de armurariu. Se recomanda sa fie consumata in primele parti ale zilei ori cu minmum 30 de minute înainte de orice alt remediu luat de dimineata. Pentru a fi cat mai bine asimilata de corp pulberea, trebuie sa aveti o igiena dentara cat mai buna si sa o amestecati cat mai bine in ceai.

Da rezultate, in general, mai bune decat alte medicamente hepatoprotectoare sau suplimente alimentare care “ar trebui” sa aiba aceste efecte. Mai mult decat atat, nu costa deloc mult.

Pentru cat timp trebuie administrat? De la caz la caz. Pentru ficatul gras sau steatozic 1 lună de cură pe trimestru ar trebui sa fie deajuns. In cazul in care nu simtiti o ameliorare prea devreme, atunci dupa 1 luna faceti pauza o saptamana si o luati de la capat din nou, repetand acest proces pe perioade mai lungi. Medicii spun ca daca consumati alcool sau fumati, atunci in mod cert asimilarea si producerea efectelor ei vor fi ingreunate. Se recomanda 2 lingurițe de ceai, cu pulbere de armurariu, și două luni cură cu o săptămână pauză, pe perioade mai lungi.

Cei cu probleme oncologice sau hematologice li se recomanda doze duble, sau chiar triple, fără pauză pentru in interval mai mare de timp. Specialistii nu stiu de efecte secundare pana in acest moment in aceasta forma de administrare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: