Legumele care conțin cele mai multe proteine

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Dacă credeai până acum că numai carnea este cea care conține cele mai proteine sau cele de origine animală, atunci te-ai înșelat! Sunt unele alimente de origine vegetală care conțin chiar mai multe decât cele de origine animală. 

Printre acestea se numără:

  • Spirulina

Spirulina are undeva la 60 – 70% proteine integrale, adică are în compunere toți aminoacizi esenţiali (opt în total) şi 10 acizi non-esenţiali care îți păstrează sistemul sănătos. Sunt prezente și proteinele, cu un aport mai mare decât în cazul cărnii de vită, de pui sau soia.

În primul rând, calitatea nutrienților este diferită, cele din spirulină sunt cele mai bune, de aceea specialiştii menționează mereu acidul gama-linoleic (GLA), vitamina B12, fier, precum și altele care scad șansele de a face cancer.

Fiind o plantă, este ușor digerabilă pentru organism, acesta fiind un alt beneficiu. Mai mult, ea scade colesterolul, îmbunătățește sistemul imunitar, corpul asimilează mai bine mineralele. Este recomandabilă inclusiv contra gripei şi răcelii, herpesului, crește puterea de vindecare în cazul anumitor afecțiuni, respectiv pojarul și oreionul.

  • Spanacul

Numai o cană conține mai mult de 5 grame de proteine și reprezintă una dintre cele mai bune moduri de a-ți obține necesarul de calciu, fier și vitamina C.

  • Semințe de cânepă

Acestea conțin 6 g de proteine/100 g. Studiile au demonstrat că au proteine comestibile care sunt absorbite în integralitate de corp. Prin urmare, este bine să le adaugi la salatele tale, un pumn de astfel de semințe ar trebui să fie suficient, cel mai bine să fie măcinate, în felul ăsta proteinele vor fi absorbite corect de organism.

  • Brocoli

Are mai multe proteine chiar și decât carnea de vită. Totodată, în compunerea ei se regăsesc o tonă de aminoacizi, fibre, și vitamina B6.

  • Migdale

Pe lângă că este bogată în proteine și grăsimi sănătoase, are foarte multe beneficii și pentru inimă. Fiind plină de minerale, respectiv și mangan, care migdalele întăresc oasele şi reglează zahărul din sânge; magneziul este și el prezent, fiind extrem de important în funcţionarea corectă a organelor, muşchilor şi nervilor. Menține nivelul de glucoză din sânge în parametrii normali şi reglează tensiunea arterială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: