Noul program de finanțare pentru antreprenorii bucureșteni

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Gabriela Firea, primarul general al Bucurestiului, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa ca, Primaria Capitalei a incheiat un protocol cu Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, prin care se doreste investitia in 200 de start-up-uri din Bucuresti cu fonduri in valoare de 50.000 de euro. Proiectul se numeste “Bucharest Start-Up City” si va avea in total prevazuta o finantare de 10 milioane de euro, bani oferiti de PMB.

Dupa cum descrie primarul general, proiectul va debuta in primele luni ale anului viitor, inca din luna ianuarie, s,i pentru criteriile de eligibilitate, se vor incadara toate domeniile de activitate.

Gabriela Firea a spus ca ideea numelui proiectului se inspira de la “Start-up Nation”, numai ca, in acest caz, doreste sa le faca mai accesibila finantarea antreprenorilor bucuresteni (deoarece programul anterior este foarte greu de accesat de catre aceasta categorie de beneficiari).

“Semnez astazi Protocolul prin care Primaria Capitalei va finanta 200 de start-up-uri ale intreprinzatorilor bucuresteni cu cate 50.000 euro fiecare. Programul municipal “Bucharest Start-up City” s-a nascut din dorinta de a incuraja si dezvolta sistemul privat, cu atat mai mult cu cat, in acest an, regiunea Bucuresti-Ilfov este exceptata de la finantare europeana pentru start-up-uri, aplicantii din Capitala fiind depunctati semnificativ in cadrul programului Start-up Nation. “ Bucharest Start-Up City” va incepe in Capitala incepand cu anul viitor. Valoarea totala a programului este de 10 milioane de euro”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Impreuna cu primarul Bucurestiul a fost prezent la conferinta si Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), acesta fiind partener al PMB. Jianu a opiniat ca modalitatile diferite de aplicare dintre “Start-Up Nation” si “Bucharest Start-Up City” sunt destul de mari, singurele trasaturi comune fiind valoarea finantarilor. De aceea, elaborarea planurilor de afaceri vor fi o prioritate pentru primarie.

Semnez astazi Protocolul prin care Primaria Capitalei va finanta 200 de start- up-uri ale intreprinzatorilor bucuresteni cu cate 50.000 euro fiecare. Programul municipal “Bucharest Start-up City” s-a nascut din dorinta de a incuraja si dezvolta sistemul privat, cu atat mai mult cu cat, in acest an, regiunea Bucuresti-Ilfov este exceptata de la finantare europeana pentru start-up-uri, aplicantii din Capitala fiind depunctati semnificativ in cadrul programului Start-up Nation. “ Bucharest Start-Up City” va incepe in Capitala incepand cu anul viitor. Valoarea totala a programului este de 10 milioane de euro. #rezultatepentrubucuresteni

Publicată de Gabriela Firea pe Marţi, 11 decembrie 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: