Burger-King reintră pe piața românească!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Polonezii de la AmRest, care administreaza in tara noastra populara cafenea Starbucks, vor sa reintre pe piata cu lanţul de fast-food Burger King. Acestia au prevazut in contract 5 pieţe din aceeasi regiune geografica, in care urmeaza sa deschida localurile, adica: Polonia, Cehia, Slovacia, România şi Bulgaria.

Franciza Burger King a fost dezvoltata ca si concept si lansata pe diferite piete inca din 2007, cel mai mult succes avandu-l pe piata americana din SUA si cea locala. In total, ei aveau 40 de restaurante în Polonia, 14 în Cehia, 2 în Slovacia şi 1 în Bulgaria. Romania era singura care ramasese pe dinafara.

Dupa cum probabil bine se stie, Burger King a mai fost si inainte pe piata noastra, in 2008 (ultimul an de crestere foarte mare), cu toate acestea, nu au reusit sa atraga destui clienti, din cauza preturilor destul de ridicate si neobisnuinta consumatorilor locali cu un astfel de produs. Lanţul american de fast-food Burger King prevede 17.000 de restaurante in toata lumea si este administrat de cei 2 antreprenori: Eli Davidai şi Marius Nasta.

Dupa ce au lansat in 2008 unitatea din Romania, centrul comercial Liberty Center a cerut intrarea in insolventa a filialei (astfel, dupa un dosar de executare silită din 2012, acesta a intrat in administrarea băncilor Alpha, Bancpost şi Bank of Cyprus, finanţatorii proiectului de 70 mil. euro).

Astfel, Burger King este a doua franciza introdusa in tara noastra, alaturi de Starbucks (primul pe piata).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: