Ceaiul verde crește riscul de diabet

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ceaiul verde este probabil una dintre cele mai consumate bauturi din lume, mai ales de chinezi si japonezi, care o folosesc pe post de apa, atunci cand isi iau mesele. Motivul principal este simplu: ajuta la digestie, te trezeste bine de tot si are si o tona de antioxidanti, ajutandu-te sa scazi cateva kg in plus. Cu toate acestea, un studiu realizat de curand a descoperit ca consumul regulat poate duce la aparitia diabetului de tip 2.

Intrebarea e: cum vine asta?

Cercetarea a studiat 119.373 de persoane care au participat la programele Studiul privind sănătatea femeilor din Shanghai (Shanghai Women’s Health Study – SWHS) şi Studiul privind sănătatea bărbaţilor din Shanghai (Shanghai Men’s Health Study – SMHS).

SWHS şi SMHS sunt 2 cele mai importante sudii din lume inca din 1996, de cand au inceput. Informatiile oferite au fost folosite pentru a analiza indicatorii biologici genetici şi factorii de risc care duc la apariţia cancerelor şi a altor boli cronice.

Desigur ca nici unul dintre cei care s-au inrolat in programe nu aveau diabet la momentul respectiv. Acestia au transmis informatiile privind consumul de ceai, chiar si despre tipurile preferate şi cantităţile folosite.

Cercetatorii de la Universitatea Fudan din China, Universitatea Vanderbilt din Statele Unite şi alte instituţii de cercetare au dovedit ca femeile, precum si barbatii care luau cantităţi mai mari de ceai verde aveau un risc mai mare sa faca diabetul de tipul 2.

De asemenea, riscul nu a variat in functie de persoanele obeze sau fumători.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: