O tonă de subvenții pentru investițiile în procesarea și marketingul produselor agricole!

AFIR a declarat printr-un comunicat de presa ca urmeaza sa inceapa sesiunea de primire a proiectelor de investiții în procesarea și marketingul produselor agricole pentru obținerea de produse neagricole, prin intermediul schemei GBER referitoare la submăsura 4.2 din cadrul PNDR 2020, în intervalul 21 decembrie 2018, ora 9:00 – 30 iunie 2019, ora 16:00.

Bugetul total stabilit pentru aceasta sesiune este de 35.348.504 euro, distribuite in felul descris de lege: 21.209.103 euro pentru dezvoltarea și modernizarea unor capacități de procesare și de comercializarea a produselor agricole și 14.139.401 euro pentru crearea de noi unități de procesare a produselor agricole.

Începând din 21 decembrie procesatorii pot depune online la AFIR solicitări de finanțare a proiectelor pentru investiții în procesarea produselor agricole pentru obținerea de produse neagricole, precum pâine, produse zaharoase, prăjituri, bere artizanală și multe altele. Finanțarea disponibilă prin schema GBER a submăsurii 4.2 contribuie semnificativ la creșterea calității produselor obținute, a siguranței alimentare și la obținerea de noi produse competitive, cu impact economic asupra procesării ulterioare în întreprinderi, cu asigurarea standardelor de calitate. Valoarea sprijinului financiar poate ajunge până la 2,5 milioane de euro pentru investițiile care conduc la un lanț alimentar integrat.” a spus directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Pragul de calitate lunar pentru depunerea unui proiect este de 65 de puncte (21 decembrie 2018 – 31 ianuarie 2019) și scade progresiv pana cand atinge pragul minim de depunere de 15 puncte (1 – 30 iunie 2019). 

Mentionam, de asemenei, ce activitati pot fi incepute cu aceste subventii:

  • fabricarea pâinii, a prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie,
  • fabricarea înghețatei și a sorbetului,
  • fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei și a produselor zaharoase,
  • fabricarea alimentelor pentru utilizări nutriționale speciale (de exemplu: lapte praf, alimente fără gluten)
  • fabricarea unor băuturi, ca berea artizanală.

Anunț de primire a proiectelor pentru submăsura 4.2 GBER sesiune 2018 AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: