TOTUL despre roșii. Fructe sau legume? Ce beneficii are?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Rosia este una dintre legumele esentiale, care ar trebui sa existe la fiecare masa din zi, asta deoarece contine multi antioxidanţi (betacaroten şi licopen, vitaminele C şi E), potasiu şi fosfor. Totodata, acesta pastreaza sanatos sistemul cardiovascular (prin scaderea vâscozității sângelui şi a tensiunii arteriale), iti ofera o mai buna atentie si vedere, intarindu-ti imunitatea. Sa nu uitam ca e la fel bine listata si la fructe. Numeroase studii au demonstrat ca rosia ar putea fi considerata si un fruct,

Contine si foarte multe vitamine din complexul B, recomandate in hipoaciditate, ele cresc secreţia gastrică, precum şi pancreasul; ofera o digestie mai corecta (mai ales daca ai indigestie sau simti o lipsa acuta de pofta de mancare, la copii, anorexie, constipatie, rosia este recomandata).

Este bogata si in vitamina A și vitamina K., fiind compusa si din mici fibre, ce imbunatatesc digestia, seleniu și magneziu.

Daca folosesti in alimentatia ta rosiile, vei putea asimila mai bine fierul, deoarece aceste legume contin o gramada de vitamina C. Majoritar el se regaseste in lichidul gelatinos care imprejmuieste semințele.

Licopenul este, de altfel, substanta care da culoarea rosiilor, fiind un puternic antioxidant, avand mai multe beneficii chiar si decat vitamina C.

Scade riscul de a dezvolta boli cu care se confrunta des omul modern, cum ar fi: cancerul, bolile cardio-vasculare, procesele degenerative, tulburările de metabolism și contra diferitelor intoxicații. Este recomandat sa le consumi coapte, deoarece creste puterea de absorbtie si cresc beneficiile prin incalzire termica.

Medicii ne recomanda sa le mixam cu alimente grase, precum uleiul de măsline, avocado sau pește gras (ton sau somon), deoarece organismul nostru asimileaza mai rapid si mai bine licopenul din rosi.

Impreuna cu măsline şi cu usturoi, roşiile fac parte din dieta raw veganilor.

Studiile au aratat ca daca consumi rosiile coapte, atunci aceasta va avea o cantitate de licopen mai mare cu 35%. Roşia scade riscul de aparatie a anumitor afectiuni precum cancer sau cel de prostată, de pancreas, de sân şi de plămâni, plus al afectiunilor cardiovasculare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: