CINE A INVENTAT BEREA?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

De cele mai multe ori cand auzim de inventatori, ne gandim la Thomas Edison, Alexander Graham Bell sau Enstein. Insa nu acesta este si mereu cazul! De pilda, kevlarul a fost inventat de o femeie, Stephanie Kwolek. Astazi, va voi dezvlaui un mare secret cu privire la inventatorul berii…

In primul rand ca, berea este o adevarata inventie, orice ati spune: un argument bate orice alt argument in acest sens, si anume, in lipsa berii, multe zone mlăștinoase sau izolate nu ar fi supraviețuit, daca nu ar fi fost acest aliment magic! Apa nu era sigura, inainte, abia in lumea moderna, cu ajutorul tehnologiei, am reusit sa gasim modalitati de filtrare a apei. Pana in secolul 18-19, modalitatea principala de hidratare era cu bere sau vin, deoarece ambele presupuneau un procesul de fermentație , care purifica bautura de orice bacterii. Cu toate ca berea nu poate fi atribuita unei persoane, la fel cum nici vinul nu ar putea fi, era un lucru cunoscut printre oameni ca producerea ei se datora femeilor.

Dupa cum ne arat asi istoricul Jane Peyton, pentru mii de ani femeile erau berarii cei mai iscusiti:

„Aproape acum 7.000 de ani, în Mesopotamia şi Sumeria, atât de importantă era priceperea femeii că doar ele puteau să fabrice bere, dar şi să conducă taverne”.

De altfel, au fost construite de numeroase civilizatii antice statuete, care reprezentau femeia drept principalul producator de bere, imagine care poate fi vazuta în tot Orientul Mijlociu.

Cel mai probabil ca inventia berii a fost o inventie accidentala, asa cum multe dintre ele si sunt. Amintim, printre altele, de prăjitură clasică a celebrei bucătării franțuzești: tarta Tartin, reteta care a fost facuta, pentru prima data, de una dintre surorile patroane ale hotelului cu același nume.

De asemenea, fursecurile cu ciocolată au fost realizate de nutriţionista Ruth Wakefield, tot accidental.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: