Istoria Berăriei H

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Berăria H este una dintre cele mai frumoase locatii din București, fără îndoială și nu există un bucureștean care să nu fii trecut cel puțin o dată pe acolo sau să nu fi auzit de local. După cum unii dintre voi știți deja, restaurantul a fost ridicat pe fundația a ceea ce înainte era pavilionul H din Parcul Herăstrău, toată nebunia asta costând în jur de 3 milioane de euro. Berăria a fost ridicată în 2014 de câțiva investitori români. Pavilionul era în proprietatea controversatul om de afaceri Puiu Popoviciu și, înainte ca aceasta să fie cumpărată de deținătorii actuali, în interiorul pavilionului se comercializau haine și alimente.

Cei 3 antreprenori de care am vorbit sunt: Vlad Dumitru (50%), Iulian Stanciu (25%) și Maria Ioana Iancu (25%). Probabil cel de care ați mai auzit din această ecuație este Stanciu, el fiind și cel care deține cunoscutul magazin online emag.ro.

„Cochetez cu ideea de a deschide acest local de aproximativ doi ani, însă momentul în care am găsit spațiul fostului Pavilion H am știut că este ceea ce căutam. Aș spune că ambiția noatră este să facem cea mai tare berărie din sud-estul Europei, care va fi și cea mai mare”, afirma acționarul Vlad Dumitru, administratorul Berăriei H, când termina de construit localul.

Nu trebuie să spun că investiția s-a dovedit a fi una dintre cele mai reușite din perioada respectivă. Câte și câte evenimente sau concerte nu au loc acolo, parcă în fiecare weekend se desfășoară ceva, iar berea, dar și mâncarea preprată cum trebuie au crescut veniturile de la an la an, mai ales anul trecut. Numai în 2018 au înregistrat venituri de 34,7 milioane lei, adica un profit net de aproape 6 milioane lei, un record pentru antreprenori.

Ce-i drept, localul a fost construit special în așa fel încât să poată veni un număr foarte mare de persoane, având capacitatea de a primi 2.000 de oameni în interior și 1.000 în exterior. Numai amenajările localului s-au desfășurat timp de 7 luni, iar acuma, la firmă sunt 200 de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: