Cornulețe din aluat cu brânză de vaci
Daca ai chef sa prepari un desert sau ai pofta de ceva dulce, atunci acum e momentul, pentru ca, astazi, redactia noastra a venit cu o noua reteta de mancare: cornulețele din aluat cu brânză de vaci!
Ai nevoie de:
- 250 grame făina
- 250 grame unt
- 250 grame branza de vaci
- 100 de grame zahar
- sare
Le prepari astfel:
- Pui brânza de vaci alaturi de zahăr intr-un castron si le mixezi impreuna, pana se formeaza o cremă estetica! Adaugi dupa untul și sarea. Mai amesteci, mai introduci faina, acuma le frământi ca sa faci un aluat elastic.
- Aluatul rezultat se pune la rece pentru o noapte. La sfarsit, aluatul va fi fraged.
In urmatoarea zi, se întinde coca și se fac in forma de triunghiuri potrivite, pe care le rulezi ca niste cornulețe. Cornulețele se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt și se lasa la cuptor (încins inainte) pentru un interval de jumate de ora, iar, daca crezi ca mai e nevoie, o mai lasi inca 10 min peste. - Cornuletele din aluat cu branza de vaci pot fi umplute cu alte alimente dulci!